Klaipėdiečiai pavergė Paryžių

Klaipėdiečiai pavergė Paryžių

Praėjusią savaitę Paryžiuje vykusiame tarptautiniame konkurse "Paryžiaus žvaigždės" laurus skynė Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytojos Irinos Skirsgilienės paruošti mokiniai.

Visi penki konkurse dalyvavę klaipėdiečiai skirtingose amžiaus kategorijose užėmė prizines vietas: Gleb Tolocko, Jokūbas Žvaliauskas ir Kristupas Klimkaitis laimėjo I vietas, o Liutauras Zinkus ir Gabrielė Zinkutė - II vietas.

Be to, J. Žvaliausko ir K. Klimkaičio ansamblis į Klaipėdą parvežė didįjį šio konkurso prizą, vadinamąjį Grand Prix.

Konkurse dalyvavo apie 70 jaunųjų muzikantų iš įvairių pasaulio šalių, tiesa, Lietuvai atstovavo tik Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos moksleiviai.

"Prieš išvažiuodami dar pajuokavome, kad Paryžius būtų po mūsų kojomis, bet tikrai nesitikėjau, kad mokiniams pavyks taip puikiai pasirodyti. Po konkurso dar aplankėme Eifelio bokštą, apsikabinome su vaikais ir verkiau iš laimės, kad išsipildė mano svajonė", - džiaugsmo neslėpė I. Skirsgilienė.

Mokytoja džiaugėsi, kad šiame konkurse medalis buvo įteiktas ir jai. Nors šios mokytojos ruošiami mokiniai įvairiuose konkursuose prizines vietas laimi labai dažnai, anksčiau jai pačiai medalio niekas nebuvo užkabinęs.

"Pirmą kartą gyvenime", - nuoširdžiai džiaugėsi mokytoja.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder