Klaipėda pasitinka naujus mokslo metus

Klaipėda pasitinka naujus mokslo metus

Artėjantys nauji mokslo metai uostamiesčio mokinius pasitiks ne tik atsinaujinusiomis patalpomis, bet pažers ir daugiau malonių staigmenų. Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas netrukus prasidėsiantiems mokslo metams skirtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad didžiausi pasirengimo mokslo metams darbai baigiami laiku.

Naujus mokslo metus pradės daugiau mokinių

Džiugi žinia – šiemet į bendrojo ugdymo įstaigas susirinks daugiau mokinių negu pernai. Mokinių sąrašai vis dar tikslinami, tačiau jau žinoma, kad į klases turėtų sugužėti per 18500 mokinių, iš jų 2500 pirmokų. Negalutiniais skaičiavimais, šiemet bendras mokinių skaičius padidės net 400. Taigi džiugina faktas, jog mūsų mokyklos pilnėja.

Nuo šių metų šalyje įvestas privalomasis priešmokyklinis ugdymas, taigi nuo rugsėjo 1-osios į 102 suformuotas grupes susirinks 1940 priešmokyklinukų. Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės teigimu, nerimas, kad miestas gali nesutalpinti tokio skaičiaus vaikų, buvo be pagrindo, mokytis priimti visi pageidavusieji ir kreipęsi. Tėveliai ir toliau raginami kreiptis į Švietimo skyrių dėl ugdymo vietų priešmokyklinėse grupėse.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigose, t. y darželiuose, nuo rugsėjo 1 d. veiks 382 grupės, kurias lankys 6830 vaikų. Šiemet pavyko sumažinti nepatekusių į įstaigas vaikų skaičių, nuo 400 jis sumažėjo iki 280. Mieste darželių vietų poreikis nemažėja, vien šiemet papildomai buvo įsteigta 210 vietų.

Vyksta pastatų remontai

Klaipėdoje pradėta darželio „Puriena“ rekonstrukcija. Jai pasibaigus įstaigoje bus sukurta 400 vietų. Tikimasi, kad tuomet vietų darželiuose trūkumo nebesijaus. Tauralaukyje po darželio rekonstrukcijos bus įsteigta 80 vietų, jos turėtų kompensuoti šiaurinės miesto dalies gyventojų vaikų poreikį.

Šiemet kompleksiškai remontuoti 14 įstaigų sanitariniai mazgai. Dėl nebaigtų darbų 4 darželiuose ugdymo procesas prasidės po mėnesio.

Baigiami ir asbestinių mokyklų stogų keitimo darbai. Neilgai trukus asbestinių stogų mokyklose nebeliks.

Darnaus judumo metų paminėjimo projektai

Miestas, minėdamas Darnaus judumo metus, įgyvendina specialiai šiai datai patvirtintą programą. Pagal ją mokyklų laiptai pažymėti specialiomis šviečiančiomis juostelėmis, kai kuriose įstaigose įrengtos nuovažos neįgaliesiems, M. Gorkio mokykloje įrengtas specialus keltuvas, prie 20 mokyklų atsiras stovai dviračiams laikyti. Pasak programos kuratoriaus, mero pavaduotojo Artūro Šulco, kai kuriose miesto vietose netoli mokyklų planuojama įrengti laukimo paviljonus, taip pat įrengti kryptinį apšvietimą perėjose, esančiose prie ugdymo įstaigų.

Įsibėgėja projektų įgyvendinimas

Šiemet mieste bus įgyvendinamas naujas projektas, kuriuo siekiama išmokyti vaikus plaukti. Iš savivaldybės biudžeto skirtų lėšų antrokai lankys baseine plaukimo pamokas. Baigiamas ir mokinio elektroninio pažymėjimo įdiegimo projekto pirmasis etapas. Su elektroninio mokinio pažymėjimu bus kontroliuojamas ne tik mokinių lankomumas mokykloje, bet ir popamokinių veiklų lankymas. Pažymėjimas leis mokiniams naudotis viešuoju transportu, lankytis bibliotekoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder