Keliose mokyklose krykštaus ir darželinukai

Keliose mokyklose krykštaus ir darželinukai

Nors panašu, kad nuo ateinančio rugsėjo taip ir nebus patvirtintas privalomas priešmokyklinis ugdymas, uostamiestyje toliau laikomasi numatyto plano ir formuojamos kelios papildomos priešmokyklinės grupės mokyklų patalpose.

Apie planus Lietuvoje patvirtinti privalomą priešmokyklinį ugdymą uostamiesčio valdininkai prabilo dar šių metų pradžioje ir pradėjo rengti planą, kur reikės tokiu atveju sutalpinti visus darželinukus, kurie ir taip netelpa į darželius.

Buvo ir tokių minčių, kad visas priešmokyklines grupes reikėtų iš darželių iškelti į mokyklas, tačiau sulaukta tėvų pasipriešinimo.

Visgi galų gale nuspręsta nuo rugsėjo 1-osios papildomas priešmokyklines grupes steigti "Smeltės" progimnazijoje ir Vitės pagrindinėje mokykloje - lietuvių kalba ugdomiems vaikams, "Pakalnutės" mokykloje-darželyje - rusų kalba ugdomiems vaikams.

Klaipėda pasiruošė, bet, atrodo, privalomas priešmokyklinis ugdymas nuo šių mokslo metų taip ir nebus patvirtintas. Uostamiesčio valdininkų žiniomis, kadangi dėl tokių planų Švietimo ir mokslo ministerija sulaukė nemenko tėvų pasipriešinimo, iki šiol neskubama žengti šio žingsnio ir dabar jau kalbama apie 2016-ųjų rugsėjį.

"Nepaisant to, Klaipėdoje vis tiek labai trūksta vietų darželiuose, todėl tos papildomos priešmokyklinės grupės mums labai pravers", - kad išankstiniai namų darbai išeis tik į naudą, sakė Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Paaiškėjo, kad mokyklinės patalpos nė kiek negąsdina mažamečių tėvų. V. Kazakauskienės žiniomis, į "Smeltės" progimnazijos priešmokyklinę grupę jau yra užsiregistruotas 21 vaikas - daugiau nei žadėta priimti.

Tėvai, pageidaujantys, kad jų vaikai lankytų priešmokyklinio ugdymo grupes "Smeltės" progimnazijoje ir Vitės pagrindinėje mokykloje, turėjo pateikti prašymus įstaigos direktoriui, o į "Pakalnutės" mokyklos-darželio priešmokyklinę grupę turi registruotis Vaikų informacinėje registravimo sistemoje.

Atsižvelgus į poreikį, papildomas priėmimas bus organizuojamas rugpjūčio paskutinę savaitę.

Šiais mokslo metais į uostamiesčio darželius nepateko 600 vaikų. Skaičiuojama, kad dėl įvairių reorganizacijų rugsėjį į darželius pavyks primti maždaug 300 vaikų daugiau nei šiemet, o dar kitais metais eilių esą iš viso neturėtų likti.

Kitas tikslas - pagerinti situaciją šiaurinėje miesto dalyje. Valdininkai kalba apie planus 2017-2018 metais šioje miesto dalyje statyti naują darželį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder