Keičiasi priėmimo į profesines mokyklas tvarka

Keičiasi priėmimo į profesines mokyklas tvarka

Nuo birželio startuoja nauja priėmimo į profesines mokyklas sistema. Pirmą kartą stojimas į profesines mokyklas vyks centralizuotai, internetu. Birželio 1 d. prasidėsiantis priėmimas bus vykdomas per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) sistemą. Naująja tvarka tikimasi padidinti skaidrumą ir priėmimo į profesinį mokymą prieinamumą.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė teigia, kad priėmimo tvarka bus modernesnė ir paprastesnė visiems stojantiesiems į profesines mokyklas. 

„Pateikdami prašymus internetu, stojantieji matys visą spektrą galimybių: nuo universitetų iki profesinių mokyklų ir galės rinktis iš visos mokymų programų pasiūlos. Pretenduojantiems stoti į profesinę mokyklą asmenims nebereikės eiti ir nešti popierinių dokumentų, šito jau seniai atsisakyta aukštajame moksle“, - sakė ministrė J. Petrauskienė. 

Nuo birželio 1 d. visos profesinės mokyklos bus pasirengusios suteikti pagalbą tiems stojantiesiems, kurie nebus susipažinę su nauja priėmimo tvarka, jos padės pateikti prašymus internetu.

Pagrindinis priėmimas į profesines mokyklas truks iki rugpjūčio 18 d. Likus laisvų vietų, bus skelbiamas papildomas priėmimas, kuris baigsis rugsėjo 15 d. Iš viso šiemet į profesines mokyklas ketinama priimti 20,2 tūkst. pirmakursių - panašiai kaip ir pernai. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder