Kaip Rietavas netikėtai tapo vunderkindų kalve

Kaip Rietavas netikėtai tapo vunderkindų kalve

Neseniai paskelbti kiekvienais metais sudaromi naujausi šalies mokymosi įstaigų reitingai turėtų iš pagrindų pakeisti vienos Rietavo savivaldybės gimnazijos gyvenimą. Nors šiais metais ją baigė tik 14 abiturientų, gimnazijos administracija jau gali ruoštis norinčiųjų joje mokytis gimnazistų antplūdžiui.

Tuo abejoti neleidžia valstybinius brandos egzaminus laikiusių gimnazijos abiturientų rezultatai. Minėtų reitingų sudarinėtojai oficialiai paskelbė, kad vienintelėje šioje gimnazijoje lietuvių kalbos egzaminų rezultatai buvo aukštesni nei 86 balai. Pasiektas absoliučiai geriausias rezultatas net tarp 400 šalies gimnazijų ir vidurinių mokyklų. Už nugaros paliktos prestižinėmis laikomos ir mokinių pasiekimais garsėjančios sostinės bei likusių didmiesčių mokymosi įstaigos. Prie žemaičių arčiausiai priartėjusios mokyklos surinko nuo 50,07 iki 79 balų, o labiausiai atsilikusios „išstenėjo“ vos nuo 4 iki 49,99 balų. Įvertinus rezultatus konstatuota, kad lietuvių kalbos ir literatūros valstybinių brandos egzaminų neišlaikytų net 110 šalies gimnazijų.

Statistika labiau nei iškalbinga. Žvelgdami į reitingus rietaviškiai turėtų pelnytai didžiuotis, o prastos daugybės moksleivių žinios jei ne šokiruoti, tai labai labai nustebinti tiek jų tėvus, sužinojusius, ką jų atžalos iš tiesų veikia mokyklose, tiek švietimą nepaliaujamai reformuojančią ministrę.

Turėtų, jeigu ne viena „smulkmena“ - visus šiuos reitingus galima drąsiai mesti į šiukšlių dėžę. Iš minėtų 14 Rietavo savivaldybės gimnazistų tik viena ryžosi laikyti valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą, likusiųjų žinios vertintos mokykliniu lygiu. Gimnazistės žinios įvertintos 93 balais. Jie ir nulėmė visos gimnazijos šuolį į pačią viršūnę iš pernai užimtos 206 vietos. Tad ne veltui sakoma, kad viena kregždė - dar ne pavasaris.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder