Jūrų kadetai jūrą pažins Klaipėdos universiteto laivuose

Jūrų kadetai jūrą pažins Klaipėdos universiteto laivuose

Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas ir Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos direktorė Gražina Skunčikienė šiandien savo parašais patvirtino oficialų susitarimą drauge auginti ir jūrine dvasia auklėti jaunąją kartą.

„Jeigu mes kalbame apie Lietuvą – jūrinę valstybę ir norime, kad ji augtų bei stiprėtų, mums labai svarbus ryšys su jūrine mokykla. Universitetui aktualu, kad joje subrandinti jaunuoliai vėliau liktų uostamiestyje ir studijoms rinktųsi mūsų jūrinių studijų programas. Vien kalbomis jūrinės valstybės nesukursime, turime visi aktyviai dirbti“,- prieš pasirašant bendradarbiavimo sutartį sakė KU rektorius Artūras Razbadauskas.

Jūrų kadetų mokyklų vadovė Gražina Skunčikienė taip pat pabrėžė dviejų mokymo įstaigų bendradarbiavimo svarbą: „Ši sutartis mūsų jaunai mokyklai bus kaip padrąsinimas ir palaikymas. Mums labai svarbu, jog mūsų vaikai turėtų galimybę naudotis Universiteto turimais ištekliais – pasibandyti save praktikose laivuose, semtis žinių iš Klaipėdos universiteto pedagogų“.

Bendradarbiavimo sutartis sudaryta 2 metams. Joje numatyta, jog Universiteto bendruomenė galėtų prisidėti prie Jūrų kadetų mokykloje vykstančių jūrinės tematikos renginių – seminarų, konferencijų, drauge dalyvauti abiems pusėms aktualiuose projektuose, organizuoti moksleivių vasaros praktikas KU laivuose „Brabander“ ir „Odisėja“ bei kt.

Sutarties pasirašymo ceremonijoje dalyvavusi KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto dekanė doc. dr. Rima Mickevičienė atkreipė dėmesį, jog jūrinis sektorius jaučia jaunų žmonių, siejančių savo ateitį su uosto veikla bei jūrų verslais, deficitą. Tam, kad sudomintų moksleivius techninių mokslų studijų programomis, Universitetas dviejose Klaipėdos miesto gimnazijose jau yra įkūręs universitetines klases, kurių misija skatinti jaunuolius likti studijuoti uostamiestyje. Tikimasi, kad ir šis susitarimas taps tiltu, tvirtais ryšiais sujungiančiu dviejų mokymo įstaigų bendruomenes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder