„Jei bendrai visi judėsim, miesto paslaptį įspėsim“

„Jei bendrai visi judėsim, miesto paslaptį įspėsim“

Atidesni klaipėdiečiai ir miesto svečiai pamatę gegužės 4 d. po senamiestį bėgiojančius, ant suoliukų sutūpusius ar neramiai pirmyn ir atgal vaikštinėjančius vaikus net nepagalvojo, kad septynių Klaipėdos ugdymo įstaigų mokiniai vykdė miesto mero misiją. Klaipėdos Litorinos mokykla, pasirinkusi vieną iš penkių Klaipėdos kultūros uosto programos platformų – neužšąlančią istoriją – sukvietė mokinius į antrąjį kūrybinį-pažintinį konkursą, kuriame vaikai, šifruodami užkoduotus tekstus, spręsdami šaradas, rebusus ir anagramas, sekdami Prūsijos karalienės paliktais pėdsakais, atgaivino Klaipėdos istoriją ir susipažino su XVI–XVII amžiaus LDK spausdiniuose rastomis įmantriosios literatūros formomis.

Užduotys, pasak dalyvių, buvo nelengvos, tačiau gaivus jūros vėjas neišblaškė vaikų minčių, todėl jiems pavyko rasti penkis miesto objektus, susijusius su karalienės Luizės vardu. Startas buvo kiek neįprastas – nuotykių mėgėjams teko nuvykti į prospektą, kurio pavadinimą sužinoti padėjo kompasas. Startavę nuo Šiaurės prospekte esančio Luizės prekybos centro mokiniai privalėjo atsidurti senamiestyje, kur juos pasivijo šifrograma, padėjusi surasti Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro pastatą. Mėgstantys rebusus vaikai nesunkiai rado mero būstinę, tačiau tik viena komanda pastebėjo ant šoninės sienos kabantį karalienės Luizės bareljefą. Ketvirtoji užduotis įstūmė į aklavietę ne vieną.

Tiesa, visi galėjo pasiskambinti pagalbos telefonu, tačiau labai to nenorėjo, nes, pasak organizatorių, net ir trumpas skambutis galėjo pakenkti pergalei. Nors visos komandos rado ir ketvirtąjį objektą, tačiau ne visoms pasisekė išsiaiškinti, kad patekti į karalienės buduarą gali padėti teatro repertuaras. Paskutinę užduotį atspėjo tie, kuriems pavyko atskleisti vieno Klaipėdos moterų Rotary klubo pavadinimą ir surasti jų susibūrimo vietą.

Įdomus faktas, kad moteriškosios giminės žaidimo herojės paieškos labiausiai patiko... berniukams! Būtent jų azartas ir ryžtas padėjo nenuleisti rankų ir neišsigąsti gana netrumpo, bet įdomaus maršruto.

Gegužės 11 dieną net devynios komandos, susirinkusios į baigiamąjį renginį, demonstravo savo kūrybinius gebėjimus pristatydamos pačių kurtus medalius, skirtus karalienei Luizei atminti, ir skaitė valdovę šlovinančius ketureilius. Kadangi konkurso tikslas yra suburti mokinius į sveiką gyvenseną mėgstantį būrį, organizatoriai šventę pradėjo jaunimo mėgstamu flešmobu, kuris išjudino net visiškai šokiu nesidominčius vaikus. O po to buvo parodytas iš slapta kamera užfiksuotų kadrų sukurtas filmukas apie mokinių pastangas kuo greičiau įminti miesto paslaptį. Paparacų siurprizas, kaip ir pirmajame konkurse, sukėlė džiaugsmingas ovacijas, ypač tiems, kurie konkurse dalyvavo pirmą kartą.

Klausydamiesi šlovinamųjų eilių, matydami vaikų entuziazmą, girdėdami juos ruošusių mokytojų atsiliepimus, renginio organizatoriai džiūgavo, kad nuotykių žaidimų formatas sudomino XXI amžiaus skaitmeninę kartą. Pasirodo, galima rasti būdų, kaip nors kelioms valandoms atitraukti vaikus nuo kompiuterinių žaidimų ar sėdėjimo socialiniuose tinkluose!

Renginio pabaigoje jo vedėja kreipėsi į vaikus:

Mieli nuotykių mėgėjai,

Jums dėkoja konkurso rengėjai

Ir klausia, ar buvo įdomu,

Ar dar norėsit tokių renginių?

Po salę sudrebinusio garsaus „Taaaiiip“, vedėja pridūrė:

Kadangi konkursas jums patiko,

Mums nieko kito nebeliko

Kaip visiems garsiai pažadėti,

Jog kitais metais vėl susibėgsim!

Tad iki susitikimo 2018-tųjų pavasarį!

 

 

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder