Jaunuoliai savo žinias išbandė "Moksliukų kovose"

Jaunuoliai savo žinias išbandė "Moksliukų kovose"

Spalio 22 d. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo skyriuje susirinko būrys jaunuolių, kuriuos vienijo vienas tikslas – laimėti linksmą žaidimą "Moksliukų kovos".

Žaidime pasiryžusios dalyvauti komandos turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias penkiuose etapuose: bendrieji mokslo ir kultūros klausimai, fiziniai mokslai, mokslas ir gamta, vaizdai, fantastiškas mokslas. Kiekviename etape buvo pateikti penki klausimai, kurių atsakymus komandų nariai rašė ant lapų. Pasitarti ir atsakyti į klausimą žaidėjai turėjo vieną minutę.

Klausimus sudarinėjo pačios bibliotekos darbuotojos. Jos sakė, kad stengėsi, jog klausimai būtų kuo įdomesni: ,,Norime paskatinti domėtis mokslu ne taip rimtai, kaip mokykloje ar net bibliotekoje, o šiek tiek linksmiau. Svarbiausia, kad žaidėjai nepamirštų atsinešti geros nuotaikos, o visa kita išeis savaime‘‘.

Geros nuotaikos žaidimo metu tikrai netrūko – jaunuoliai buvo linksmai nusiteikę, tvyrojo smagi atmosfera. Dalyviai sulaukė įvairiausių klausimų: ar žuvys geria vandenį, kokios spalvos veidrodis, kodėl laikrodis eina būtent tokia kryptimi.

Vydūno gimnazijos mokytoja Gintarė, kuri atlydėjo moksleivių komandą, džiaugėsi, kad moksleiviai noriai dalyvauja tokiose renginiuose: ,,Vaikus reikia tik paskatinti, ir rezultatai visada puikūs. Mokiniai džiaugiasi, nes sužino ką nors naujo, praleidžia naudingai laiką‘‘.

Žaidime dalyvavusios Vydūno gimnazijos moksleivės Akvilė ir Lukrecija vienareikšmiškai sutiko – tokie žaidimai labai reikalingi: ,,Tai labai naudingai ir šauniai praleistas laikas – mes daug ką sužinojom naujo, susibendravom, pasijuokėm.‘‘ Žaidimas pateisino lūkesčius - merginos sakė, kad tokiame renginyje dalyvaus dar ne kartą.

Laimėjusi komanda buvo apdovanota knygyno dovanų kuponais, o geriausiai pasirodžiusi moksleivė – žurnalo ,,Iliustruotas mokslas‘‘ prenumerata.

Tai žaidimas, kuriame komandą turi sudaryti ne daugiau, nei keturi žmonės. Galinčių dalyvauti amžius - nuo 14 iki 25 metų. Visi, norintys dalyvauti, turi dar vieną galimybę – antroji kova bus lapkričio 19d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder