Jaunieji skaitovai ir dainiai laukiami tradiciniame konkurse

Jaunieji skaitovai ir dainiai laukiami tradiciniame konkurse

Prasideda registracija į jau tradicinį dienraščio "Vakarų ekspresas" inicijuotą moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursą.

Šiemet ši graži lietuvišką žodį puoselėjanti jaunimo šventė vyks jau 9 kartą ir bus skirta rašytojų Henriko Nagio - 95-osioms bei Henriko Radausko 105-osioms gimimo metinėms paminėti.

"Tikrai nesiekiame, kad moksleiviai rinktųsi tik šių dviejų autorių kūrinius. Svarbu tik viena - kūriniai turi būti Lietuvos kūrėjų. Tirpstanti Lietuva, tirpstanti mūsų tapatybė, neabejoju, paliečia kiekvieną iš mūsų. Tad tai ir yra vienas iš būdų stiprinti lietuvišką žodį ir parodyti, kad jis mums svarbus", - akcentavo gražaus projekto vadovė, aktorė, režisierė, UNICEF Gerosios valios ambasadorė Virginija Kochanskytė.

Aktorė pasidžiaugė, kad prieš devynerius metus "Vakarų ekspreso" kolektyvui kilo idėja šitaip prasmingai paminėti Spaudos, knygos ir kalbos atgavimo dieną.

TRADICINIS. Šiemet graži lietuvišką žodį puoselėjanti jaunimo šventė vyks jau 9 kartą. Redakcijos archyvo nuotr.

"Smagu, kad šis gražus sumanymas virto gražia tradicija, ir dabar kasmet, minint Spaudos, knygos ir kalbos atgavimo dieną, rengiama tokia prasminga šventė jaunimui. Gražu, kad moksleiviai skatinami kūrybiškesniam gyvenimui. Smagu ir tai, kad per tuos metus įsigijome nemažai bičiulių, nes norisi kūrybingą jaunimą ir paskatinti", - sakė V. Kochanskytė.

Kasmet konkurse dalyvauja iki 100 jaunųjų skaitovų iš visos Vakarų Lietuvos.

Šiemet konkursas vyks gegužės 7 d. 13 val. Klaipėdos universiteto Mažojoje auloje. O laureatų apdovanojimas ir koncertas "Lietuviško žodžio šviesoje" vyks gegužės 13 d. 15 val. Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos Gerlacho palėpėje.

"Jaunimui labai svarbu ir viešai pasirodyti, o dar smagiau, kai kartu su jais koncertuoja profesionalai. Šiemet į laureatų koncertą sutiko atvykti poetas, teatro ir kino režisierius, vaikų rašytojas, dainuojamosios poezijos atlikėjas Vytautas V. Landsbergis", - pasidžiaugė V. Kochanskytė.

DŽIUGINA. "Labai džiaugiuosi, kad šiame konkurse dalyvauja labai mąslūs ir brandūs vaikai, kuriems svarbus lietuviškas žodis", - pasidžiaugė konkurso vadovė aktorė Virginija Kochanskytė. Žanetos PLEČKAITIENĖS nuotr.

Konkurso organizatoriai "Promo Plius" bei projekto vadovė neatmeta galimybės, kad ši graži šventė vieną dieną gali tapti ir respublikinio masto renginiu.

"Viskas įmanoma. Jei tik būtų daugiau tokių iniciatyvių verslo žmonių kaip jau antrus metus šį konkursą remiantis verslininkas, lietuviško žodžio puoselėtojas Mindaugas Karalius. Kadangi kitais metais konkursas bus jubiliejinis, žinoma, būtų smagu, kad jo geografinės ribos dar labiau prasiplėstų ir apimtų visą Žemaitijos regioną bei Klaipėdos kraštą", - svarstė "Promo Plius" vadovė Vilija Kaušpėdienė.

Į konkurso vertinimo komisiją šiemet pakviesti aktorius, režisierius Sigutis Jačėnas, rašytoja Rita Kairienė, KU lektorė dr. Giedrė Strakšienė, dainuojamosios poezijos atstovas Jonas Baltokas, renginių režisierius, teatro mokytojas Karolis Makauskas. Konkurso studentų vertinimo komisijoje dalyvaus KU HMF teatrologijos magistrantūros studentai.

Projekto partneriai: Klaipėdos universitetas, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka, Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyrius.

Projekto draugai: Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, Klaipėdos dramos teatras, VšĮ Vieno aktoriaus teatras, A. Stanevičiaus leidykla "Eglė", dailės studija "Guboja".

Projekto organizatoriai: dienraštis "Vakarų Ekspresas" ir UAB "Promo Plius".

Kaip registruotis?

Konkurse kviečiame dalyvauti Vakarų Lietuvos bei Klaipėdos krašto gimnazijų ir mokyklų moksleivius, paruošusius lietuvių rašytojų (iki 3 min.) arba dainuojamosios poezijos (iki 4 min.) kūrinį.
Dalyvių registracija vyksta iki š.m. gegužės 4 d. el. paštu: [email protected].
Būtina nurodyti moksleivio pavardę, vardą, amžių, kūrinį ir jo autorių, dalyvio mokyklą, mokytoją, telefoną, el. pašto adresą.
Išsamesnė informacija tel.: 8 618 145 06.

SVEČIAS. Šiemet į laureatų koncertą sutiko atvykti poetas, teatro ir kino režisierius, vaikų rašytojas, dainuojamosios poezijos atlikėjas Vytautas V. Landsbergis. Redakcijos archyvo nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder