Jaunieji robotų meistrai į Klaipėdą parvežė pergalę

Jaunieji robotų meistrai į Klaipėdą parvežė pergalę

Praėjusią savaitę Šiauliuose vykusiose pirmosiose respublikinėse moksleivių robotų konstruktorių varžybose VEX x IQ geriausiai sekėsi klaipėdiečiams. Martyno Mažvydo progimnazijos komanda tapo čempionais, o Klaipėdos licėjaus komanda pelnė trečiąją vietą.

Varžybų metu moksleiviai turėjo pademonstruoti savo sukurtų robotų gebėjimus. Tiesiog reikėjo valdyti savo robotą taip, kad jis reikiama kryptimi nustumtų ant stalo sudėtas kaladėles ir paskui pagal spalvas jas sukrautų vieną ant kitos.

"Daug kas priklauso ir nuo programavimo, ir nuo žmogaus, kuris valdo robotą. Be to, mes buvome sugalvoję gerą taktiką. Kadangi prie vieno stalo galėjo būti du komandos nariai ir du robotai, sutarėme, kad vienas stumdys kaladėles, o kitas kraus jas į krūvas", - kaip pavyko laimėti, pasakojo M. Mažvydo progimnazijos septintokas Danas Bendžius.

Varžybose kartu dalyvavo ir jo brolis penktokas Gustas, taip pat kiti M. Mažvydo progimnazijos moksleiviai - Eimantas Samušis, Gustas Korsakas bei Dylanas Petreikis.

Laimėtojus ypač pradžiugino gautas prizas - atsarginės robotų detalės - vikšrai ant ratų.

"Dabar vaikai galės tobulinti savo robotus. Paprastai viename rinkinyje būna tik roboto smegenys ir pagrindinės detalės, o jei nori ko nors įmantresnio, reikia pirkti. Šio prizo vertė - net 150 eurų, tad vaikai jau nekantrauja, kada galės patobulinti savo robotus", - pasakojo vaikus varžyboms ruošęs minėtos progimnazijos technologijų mokytojas Audrius Česnelis.

Pasak jo, robotikos užsiėmimai moksleiviams yra vieni mėgstamiausių.

"Beje, M. Mažvydo progimnazija išskirtinė, nes šiais mokslo metais turime robotikos klasę", - pasidžiaugė mokytojas.

Respublikines moksleivių robotų konstruktorių varžybas organizavo šios srities pradininkas Lietuvoje Klaipėdos licėjaus informacinių technologijų mokytojas Andrius Gumuliauskas.

Varžybose klaipėdiečiams teko kautis su Kauno, Šiaulių, Kretingos, Pagėgių, Švenčionių komandomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder