Iš kantrybės vedusių eilių nebeliko

Iš kantrybės vedusių eilių nebeliko

Vakar uostamiesčio bendrojo ugdymo mokyklose pradėti registruoti prašymai mokytis pirmose bei gimnazinėse klasėse. Kadangi šiemet tėveliai buvo raginami prašymus į mokyklas siųsti registruotu paštu, daugelį metų mažųjų globėjus varginusios "gyvosios" eilės iš mokyklų dingo.

Šalia vadinamųjų probleminių mokyklų, Simono Dacho ir "Verdenės" progimnazijų, nuo aštuntos valandos ryto lūkuriavo vos keletas tėvelių, nors ankstesniais metais ilgos eilės šalia įstaigų durų driekdavosi nuo paryčių, o kai kurie tėvai budėti prie uždarytų durų ateidavo dar naktį.

"Verdenės" progimnazijos direktorė Rima Bėčiuvienė džiaugėsi, kad nauja tvarka pasiteisino - esą "gyvoje" eilėje stovėjo vos dešimt žmonių. Buvo ir keletas tokių, kurie į mokyklą užsuko tik pasitikslinti, ar paštu nusiųstuose dokumentuose neprivelta klaidų.

Kol kas mokykla gavo virš 300 prašymų (praėjusiais metais norą mokytis šioje progimnazijoje pareiškė trečdaliu mažiau vaikų), tačiau iš viso bus priimta tik 120 pirmaklasių.

Direktorė pastebėjo, kad kai kurie tėveliai, siekdami, kad jų atžalos patektų į "Verdenės" progimnaziją, gudrauja. Prašymuose nurodo mokyklai priskirtą mikrorajoną, tačiau ant voko - visai kitas adresas.

ISTORIJA. Pernai prie kai kurių mokyklų tėvai rinkosi jau nuo 3-4 val. nakties, o 8 val. ryto, kai buvo pradėta oficiali būsimųjų pirmokų registracija, "gyvoje" eilėje pateikti dokumentus, keikdami Savivaldybę ir pykdami vieni ant kitų, laukė keli šimtai miestiečių. Egidijaus Jankausko nuotr.

"Nerimavome, kad tėveliai pyks dėl naujos tvarkos, tačiau viskas praėjo sklandžiai", - teigė R. Bėčiuvienė.

Simono Dacho progimnazijos direktorė Daiva Marozienė iliustravo panašią situaciją - nuo ryto prie mokyklos durų lūkuriavo vos keletas žmonių. Registruotų laiškų įstaiga jau sulaukė per šimtą, tačiau prašymus dar galima pateikti. Iš viso šioje mokykloje bus priimti 96 vaikai, o jų pavardės bus paskelbtos birželį.

"Šiemet mokykloje - jokio anšlago. Nauja tvarka padėjo išvengti eilių, bet laukia kitas iššūkis - kaip bus nustatytas mokinių pirmumas", - teigė ji.

Vakar Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė dar negalėjo atsakyti, kiek švietimo įstaigos iš viso sulaukė prašymų. Tačiau patvirtino, kad naujoji tvarka pasiteisino, o apie nesklandumus dokumentų priėmimo dieną negirdėjo.

"Buvo vienas kitas skambutis, žmonės domėjosi, kada sužinos rezultatus, ir tiek", - teigė L. Prižgintienė.

Švietimo skyriaus vedėja priminė, kad priėmimas į kitas klases prasidės jau rytoj, vasario 21 d.

Beje, planuojama, kad kitąmet nebeteks ne tik stovėti eilėse, bet ir siųsti popierinių laiškų. Informacinių technologijų poskyrio vedėjas Darius Kadys teigė, jog planuojama įdiegti elektroninę sistemą, dėl kurios tėveliai galės greičiau ir patogiau užregistruoti savo atžalas į mokyklas. Kol kas dar neaišku, kas kurs sistemą, kadangi rangovo konkursas dar nesibaigė.

Informacija

Norint mokytis Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklose, prašymus reikia pateikti iki birželio 9 dienos, prašymai bus nagrinėjami ir sąrašai formuojami birželio 10-25 dienomis. Prašymus į mokyklas-darželius bei netradicinio ugdymo klases reikia pateiki iki balandžio 30 dienos, čia pagrindinis priėmimas vyks gegužės 1-20 dienomis. Pasibaigus pagrindiniam priėmimui, bus vykdomas priėmimas į laisvas vietas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder