Iš ekspedicijos grįžta "Brabander"

Iš ekspedicijos grįžta "Brabander"

Iš ilgiau nei du mėnesius trukusios ekspedicijos šeštadienį į Klaipėdą grįžta Klaipėdos universiteto burlaivis „Brabander“.

Tai ilgiausia burlaivio ekspedicija per dešimtmetį. Jis iš Lietuvos nuplaukė iki Islandijos, apiplaukė šią salą ir dabar grįžta namo, pranešė universitetas.

Klaipėdos uostą burlaivis paliko birželio 25 dieną. Kelionė buvo suskirstyta į penkis etapus, iš viso plaukė apie 40 dalyvių.

Ekspedicijos metu laivas aplankė Kristijono salas, Helsingioro, Skageno uostus Danijoje, Sandefjordo, Arendalo, Egersiundo, Stavangerio uostus Norvegijoje, Lerviko uostą Jungtinėje Karalystėje (Šetlandų salose), Torshauno Farerų salose, Danijoje, Reydar fiordo, Seydis fiordo, Grimsėjaus salas, Akureyrio, Reikjaviko, Vesmano uostus Islandijoje, Stromneso salas Škotijoje, Blaido uostą Jungtinėje Karalystėje ir Getenborgo uostą Švedijoje.

Vienas iš ekspedicijos tikslų – supažindinti visuomenę su Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, formavimusi ir raida, pristatyti šalies jūrinio mokslo pasiekimus ir potencialą.

Taip pat mokslininkai planavo atlikti hidrologinius, meteorologinius, biologinius, ornitologinius, aplinkos stebėjimus.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder