Ilginant mokslo metus daugiau mokytis nereikės, aiškina švietimo ir mokslo ministrė

Ilginant mokslo metus daugiau mokytis nereikės, aiškina švietimo ir mokslo ministrė

Ilginant mokslo metus neplanuojama plėsti ir ugdymo turinio, aiškino švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, pasak kurios, toks sprendimas netgi suteiks moksleiviams daugiau laisvalaikio.

"Mūsų mokiniai, lyginant su kitomis šalimis, turi bene trumpiausius mokslo metus, tai reiškia, kad turi ir daugiausiai atostogų, o ugdymo programą mes turime labai panašią. Šiandien mokykloje yra pakankamai didelė įtampa tiek mokytojui išdėstyti ugdymo programą, taip pat yra didelė įtampa mokiniui, nes mūsų mokiniai, lyginant su kitomis šalimis, turi bene daugiausiai namų darbų. Mes nekeičiame ugdymo plano ir turinio, tiesiog diskutuojame suteikti galimybę išdėstyti tą patį ugdymo planą per ilgesnį laiką", - sakė J. Petrauskienė žurnalistams Seime.

Švietimo ir mokslo ministrės vertinimu, mokymosi metų trukmės ilginimas "suteiks galimybę vaikams turėti daugiau laisvalaikio, sumažins įtampą mokykloje".

"Remiamės tarptautiniais tyrimais, Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendacijomis Lietuvai, taip pat PISA neseniai pristatytais tyrimais, yra įrodyta aiški koreliacija, kad mokymosi metų trukmė daro įtaką mokinių pasiekimams", - sakė J. Petrauskienė.

Kartu, pasak ministrės, ketinama spręsti klausimą dėl vaikų užimtumo.

"Per tris mėnesius vasaros atostogų organizuoti prasmingai vaikų veiklą yra daugeliui šeimų pakankamai didelis iššūkis, šalia to, kad siūlome ilginti mokslo metus, mes taip pat siūlome stiprinti neformalaus švietimo vaidmenį ir didinti vaikų užimtumą per vasaros stovyklas, įvairias kitas veiklas", - sakė J. Petrauskienė.

Dėl atostogų trumpinimo planuojama apsispręsti šiemet, tačiau sprendimas, pasak ministrės, įsigaliotų nuo kitų mokslo metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder