Ikimokyklinukams - Talino pedagogių dėmesys

Ikimokyklinukams - Talino pedagogių dėmesys

Rugsėjo 18 dienos popietę Klaipėdos lopšelio-darželio "Atžalynas" auklėtiniai stebėjosi, jog aplinkui skamba negirdėta kalba. Ir tiesa, koridoriuose buvo girdėti lietuvių ausiai keista estų kalba.

Čia sugužėjo net 33 Talino ikimokyklinių įstaigų vadovai. Svečius pasitiko "Atžalyno" direktorė Rasa Žemgulienė ir pavaduotoja ugdymui Liudmila Staugienė. Jos trumpai papasakojo apie lopšelį-darželį, kuriam vadovauja. Pristatymo esmė - lopšelis-darželis "Atžalynas" yra toks pat, kaip ir daugelis valstybinių ikimokyklinių įstaigų Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje. Tokias įstaigas ir planavo pamatyti estų delegacija.

Kelionės į Lietuvą užuomazgos jau seniai sukosi Talino miesto "Arbu" darželio direktorės Alvinos Maasik mintyse. Atvykti paviešėti gausų ikimokyklinių ugdymo įstaigų vadovų būrį pakvietė Jurbarko "Ąžuoliuko" mokyklos kolektyvas, bendradarbiaujantis su estų kolegomis pedagogais. A. Maasik suburtos vienos Talino dalies darželių vadovės mielai leidosi į trijų dienų kelionę.

Estės per tris viešnagės Lietuvoje dienas buvo suplanavusios aplankyti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos ikimokyklines įstaigas, susipažinti su jų darbo specifika ir ugdymo sistema. Klaipėdos lopšelis-darželis "Atžalynas" buvo pasirinktas atsitiktinai. Bet ne veltui! Šioje įstaigoje viešnioms paskaitą apie efektyvų vaikų ugdymą, sėkmingą darbą su kolektyvu skaitė auklėtoja ekspertė Rasuolė Petrauskienė. Estės liko sužavėtos lektore, kuri per labai trumpą laiką sugebėjo įtikinti klausytojas, jog tik keičiant save galima pakeisti pasaulį, o tai ir yra didžiausia pedagogo ir vadovo sėkmė.

Kaip įprasta pedagoginėse išvykose, viešnios aplankė lopšelio-darželio grupes, kitas erdves, skirtas vaikų ugdymui ir lavinimui. Direktorėms įspūdį paliko lopšelio-darželio auklėtojų darbštumas ir kūrybiškumas. Viešnios įvertino "Atžalyną" kaip patį šauniausią iš visų aplankytų Lietuvos didmiesčių lopšelių-darželių. Daugelis stebėjosi, kaip klaipėdiškės savo rankų darbu puošia kiekvieną įstaigos kampelį. Žinoma, "Atžalyno" darbuotojoms tai malonus įvertinimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder