Į Švediją plauks "Jūrų velniai"

Į Švediją plauks "Jūrų velniai"

Šiandien pirmą vietą moksleivių konkurse "Jūrų keliais" iškovojo Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos komanda "Jūrų velniai". Prizas - visi 8 komandos nariai plauks AB "DFDS Seaways" keltu į Karlshamną (Švedija). Beje, į šią kelionę vyks ir antrą vietą laimėjusi uostamiesčio "Vėtrungės" gimnazijos komanda.

Moksleivių konkursą "Jūrų keliais" jau aštuntus metus iš eilės organizuoja Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla. Penktadienį mokyklos sporto salėje prie starto linijos stojo 12 komandų - 96 dalyviai, 2-4 gimnazijos klasių moksleiviai.

Tradiciškai gerą nuotaiką kėlė ir skatino nugalėti Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras. Konkurso dalyvius pasveikino Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius profesorius Viktoras Senčila, įkvepiančią pergalėms kalbą rėžė miesto meras Vytautas Grubliauskas, pasibaisėjęs, kad Lietuvoje dar yra žmonių, nemačiusių jūros, ir pasidžiaugė tais, kurie pradėjo eiti jūros keliais.

Pirmosios prisistatė komandos iš devynių Klaipėdos gimnazijų. "Aitvaro" gimnazijos komanda žadėjo laimėti antrą kartą, "Aukuro" atrodė esanti labai ištverminga, "Ąžuolyno" sublizgėjo prisistatymo trumpumu, "Varpo" visiems paskelbė mokyklos direktorės mobiliojo telefono numerį.

"Vėtrungės" gimnazijos komanda tiesiog pritrenkė - įžygiavo su vėliava ir labai energingai sušoko salsos šokį. Stebėtojai net išsigando, kad jos moksleiviai išeikvos visas jėgas, kurių pritrūks virvės traukimo varžybose. "Žaliakalnio" gimnazijos komanda irgi žadėjo nepasiduoti, "Žemynos" skandavo "Mes - "Žemyna", mes - jėga!", H. Zudermano pareikalavo duoti kelią jūros velniui, Vytauto Didžiojo gimnazijos komanda įplaukė su laivu, tiksliau, su šturvalu, ir irgi pašoko šokį.

Iš toliausiai atvykusios Joniškio "Aušros" gimnazijos komanda uždainavo pritariant gitarai "Mes iš Šiaurės Lietuvos, nepasiduosim be kovos", o Skuodo rajono Mosėdžio gimnazijos komanda pasirodė esanti tikra patriotė - aiškiai pasakė: "Mes už Mosėdį". Vėlavusi Radviliškio Vaižganto gimnazijos komanda vos vos spėjo į prisistatymą, bet kovos ryžto neprarado.

Kiekviena komandą lydėjo ir jai padėjo Jūreivystės mokyklos studentai, kažkada patys dalyvavę konkurse "Jūrų keliais". Vienas iš studentų prisipažino, kad jis tris kartus nepateko į komandą, kuri dalyvavo šiame konkurse, todėl įstojo į Jūreivystės mokyklą.

Komandos varžėsi jūrinėse rungtyse, kuriose laimėtoją lėmė taiklus metlynio metimas, jūrinių mazgų rišimo, navigaciniai bei pirmosios pagalbos įgūdžiai, vikrumas baseino bei dūmų labirinto užduotyse, teorinės žinios apie jūrines signalines vėliavėles ir ištvermė virvės traukimo rungtyje.

Jaudulio, juoko, geros nuotaikos ir dovanų netrūko. Daug žiūrovų sutraukė rungtis mokyklos baseine, kur reikėjo hidrokostiumą apsirengti per 2 minutes, perplaukti baseiną ir įlipti į gelbėjimosi plaustą.

"Aš koją keliu, o mane meta atgal, be šansų įlipti", - įspūdžiais dalijosi vienas dalyvių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder