Į KU sugrąžintos informatikos ir inžinerijos studijų kryptys

Į KU sugrąžintos informatikos ir inžinerijos studijų kryptys

Gegužės 24 dieną Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) panaikino ribojamą akreditaciją dar trims Klaipėdos universiteto (KU) bakalauro ir dviem magistrantūros studijų programoms. Balandžio 17 d. SKVC jau teigiamai įvertino 12 KU studijų programų. Iš viso teigiamai įvertinta 17 studijų programų, tai daugiau nei pusė KU studijų programų, kurios vasario 28 d. SKVC vertinimu buvo laikinai akredituotos (ribojama akreditacija).

Studijų kokybės vertinimo centrui atnaujinus studijų programų akreditavimo sąrašą, priėmimas šią vasarą Klaipėdos universitete, be kitų studijų programų, bus vykdomas į Informatikos, Informatikos inžinerijos, Mechanikos inžinerijos studijų programas. Be to, bus galima rinktis šias magistrantūros studijų programas: Dvasinis konsultavimas ir asistavimas, Techninių informacinių sistemų inžinerija.

Laikinai einantis KU rektoriaus pareigas prof. dr. Artūras Razbadauskas džiaugėsi, kad klaipėdiečiai ir regiono moksleiviai informacinių technologijų bei inžinerijos mokslus galės rinktis čia pat, Klaipėdos universitete: „Švietimo ir mokslo ministerijos sprendimuose akcentuojama, kad KU turi būti stiprūs inžineriniai, jūrų technologijų bei informacinių technologijų mokslai. Be to, šios studijų programos svarbios Klaipėdos miestui ir regionui, nes įgyvendinant „Mėlynojo proveržio“ strategiją šių specialistų poreikis regione tik didės.“

Studijų programos teigiamai įvertintos, atsižvelgiant į Lietuvos mokslo tarybos ekspertų vertinimą dėl Klaipėdos universiteto 2017 m. mokslo darbų. Be to, universitetas buvo pateikęs programų tobulinimo planus dėl Informatikos, Informatikos inžinerijos studijų programų.

Palaikymą dėl KU studijų programų išreiškė ir Klaipėdos miesto savivaldybė, nes unikalios inžinerinės studijų programos svarbios Klaipėdos regionui, kaip svarus indėlis į tolygią Klaipėdos miesto ir kitų Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių socialinę bei ekonominę raidą, be to, jos atitinka Klaipėdos miesto proveržio strategijoje įtvirtintus siekius.

Balandžio 17 d. SKVC teigiamai įvertino: Biologijos, Vadybos, Logistikos, Rekreacijos ir turizmo bakalauro studijų programas; magistrantūros studijų programas: Ichtiologija ir žuvininkystė, Choreografija, Rinkodara, Rekreacijos ir turizmo vadyba, Tarptautinių turizmo renginių vadyba, Inovacijų vadyba ir technologijos, Sveikatos priežiūros vadyba ir Verslo vadyba.

Priėmimas į KU prasidės birželio 1 d. Daugiau apie studijų programas ir priėmimo taisykles: https://www.ku.lt/priemimas2018/

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder