Į Klaipėdą gabius studentus vilios stipendijomis

Į Klaipėdą gabius studentus vilios stipendijomis

Jei Klaipėdos politikai pritars, uostamiesčio Savivaldybė žada dosniau remti gabius studentus. Gabiems pirmakursiams žadama mokėti 100 eurų stipendiją. Tikimasi, kad tai paskatins jaunimą rinktis studijas Klaipėdoje.

Savivaldybės administracija siūlo tokias stipendijas mokėti 20-iai gabių pirmakursių.

"Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komitetas pasiūlė tokia suma remti bent 40 pirmakursių. Tad žiūrėsime, ką nuspręs Taryba", - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Andruškevičiūtė.

Tokia stipendija atrinktiems pirmakursiams būtų mokama nuo rugsėjo iki birželio mėnesio.

"Skatiname ir labai norime, kad studentai rinktųsi Klaipėdą. Manoma, kad tokios stipendijos galėtų būti viena iš skatinimo priemonių", - vylėsi A. Andruškevičiūtė.

Siūloma dar viena naujovė - Savivaldybės premijas už miestui aktualius ir pritaikomuosius darbus skirti ne tik Klaipėdos universiteto, kaip buvo iki šiol, bet ir kitų mieste esančių aukštųjų mokyklų absolventams.

"Anksčiau tokios premijos būdavo skiriamos tik Klaipėdos universiteto studentams. Šios aukštojo mokslo įstaigos absolventams kasmet premijoms skiriama 578 eurų, kuriuos pasidalija 5 gabūs studentai", - pasakojo A. Andruškevičiūtė.

Tad siūloma panašias premijas, tiesa, gerokai didesnes, skirti ir kitų uostamiestyje esančių aukštųjų mokyklų absolventams. Iš viso planuojama atrinkti 10 studentų. Jei patvirtins Miesto taryba, kiekvienam jų būtų skiriama 500 eurų dydžio premija.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komitetas tokiam siūlymui pritarė, bet galutinį žodį dar turės tarti politikai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder