Į Angliją - gerų žinių

Į Angliją - gerų žinių

Studijos Anglijos universitete, bet... Klaipėdoje? Žadama, jog po poros metų tai jau bus įmanoma.

Šiandien į Jungtinę Karalystę išvyksta klaipėdiečių delegacija, kuri uostamiesčiui žada parvežti tvirtą britų pažadą čia įkurti savo aukštųjų mokyklų filialus. Pasak vieno iš delegacijos narių, mero patarėjo Simono Gentvilo, kelionės metu bus ne tik aptartos savivaldybės administracijos bei dviejų Jungtinės Karalystės aukštųjų mokyklų bendradarbiavimo galimybės, bet ir susipažinta su Anglijos ekonominio regioninio planavimo patirtimi.

Be S. Gentvilo trijų dienų vizito vyksta meras Vytautas Grubliauskas, Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė bei Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos atstovai.

Anot V. Grubliausko, pagrindinis kelionės tikslas - pasirašyti ketinimų protokolą su Bredfordo kolegija (Bradford college) ir Tysaido universitetu (University of Teesside).

"Tai svarbu ir miestui, ir visai akademinei bendruomenei, ir verslo sektoriui. Bredfordo kolegija ir Tysaido universitetas ne tik ruoš aukščiausios klasės specialistus, bet ir sudarys sveiką konkurencinę aplinką šiuo metu mieste veikiančioms aukštosioms mokykloms. Tiesa, tiesioginės konkurencijos nebus, nes šios aukštosios mokyklos siūlys tokias studijų programas, kokių lietuviškosios neturi", - pasakojo V. Grubliauskas.

Anot S. Gentvilo, tikimasi, jog kitais metais minėtos Jungtinės Karalystės aukštosios mokyklos jau pradės veiklą Klaipėdoje, bet studentai veikiausiai bus priimami nuo 2016-ųjų. V. Grubliauskas yra nusiteikęs labiau optimistiškai ir viliasi, jog studentų priėmimas bus vykdomas jau kitąmet.

Teigiama, kad toks susitarimas bus unikalus. Esą iki šiol nėra buvę atvejo, jog Didžiosios Britanijos aukštoji mokykla kurtų padalinį Europoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder