Gerės apmokėjimas už mokinių darbų tikrinimą

Gerės apmokėjimas už mokinių darbų tikrinimą

Nuo rugsėjo 1-osios mokytojams, dirbantiems gausesnėse klasėse, bus daugiau mokama už mokinių darbų tikrinimą.

Tai numatyta pakeistame Švietimo įstaigų darbuotojų ir kitų įstaigų pedagoginių darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos apraše, trečiadienį informavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Mokytojams, kurie klasėje dirba su 23 ir daugiau mokinių, numatyta daugiau laiko vaikų darbams tikrinti. Už tai bus papildomai mokama: lietuvių kalbos, tautinių mažumų gimtosios kalbos, užsienio kalbos, matematikos, pradinių klasių mokinių darbams tikrinti papildomai bus skiriama 0,5 valandos, socialinio, gamtamokslinio ugdymo ir informacinių technologijų dalykų mokinių darbams tikrinti – 0,25 valandos (už 18 kontaktinių valandų per savaitę).

Iki šiol šis atlygis buvo vienodas nuo 12 mokinių.

Pasak ŠMM, siekiant, kad mokytojų darbo apmokėjimas už mokinių darbų tikrinimą būtų labiau susietas su šio darbo apimtimis, numatytas papildomas apmokėjimas, kai mokinių skaičius klasėje yra 23 ir daugiau.

Minėtame apraše nuo rugsėjo numatyta ir kitų pakeitimų, pavyzdžiui, aiškiau atskiriamas kūno kultūros mokytojų ir trenerių darbo apmokėjimas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder