Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla ruošiasi dalyvauti tarptautiniame sporto projekte

Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla ruošiasi dalyvauti tarptautiniame sporto projekte

Lapkričio 17 dieną Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi Kemio miestelio (Suomija) atstovai, kurie pristatė ruošiamą tarptautinį projektą, kurio partneriai bus ir Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla. Svečius priėmė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerė Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas. Juos lydėjo Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas, projekto koordinatorius Giedrius Ratkus.

Hepolos ir Syvekango mokyklų kūno kultūros mokytojas, projekto koordinatorius Olli Kelhä, Kemio miestelio jaunimo ir sporto skyriaus vadybininkas Matti Molanderis, Sporto akademijos koordinatorius ir mokytojas, ledo ritulio treneris, Kemio miestelio tarybos narys Pekka Tiitinenas bei Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas, projekto koordinatorius Giedrius Ratkus papasakojo apie planuojamą vykdyti „Erasmus+  Sport“ tarptautinį projektą, kurio partneriai – Suomija, Vengrija ir Lietuva.

Pagrindiniai projekto tikslai: bendradarbiauti su kitų šalių mokyklomis, mokytojais, treneriais, dalyvauti jų pamokose ir stebėti jų darbo metodus, gerinti  mokinių sveikatą per sportinę veiklą, pamokas, organizuoti vaikų sporto  užimtumą po pamokų, skatinti mokyklų bendradarbiavimą su sporto klubais, sporto mokyklomis, akademijomis. Suomijoje Kemio mokyklose vykdoma panaši iniciatyva: vaikai turi asmeninį trenerį, kuris kiekvieną vaiką individualiai prižiūri, sudaro jam reikalingą sporto programą, skatina sveiką gyvenseną. Apskaičiuota, kad taip ugdomi vaikai ateityje turės mažiau problemų su sveikata, o tai ir valstybei kainuos mažiau lėšų. Šis projektas Suomijoje pelnė ne vieną apdovanojimą, todėl nuspręsta tokį projektą vykdyti ir tarptautiniu mastu.

Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai sveikino Gargždų „Kranto“ pagrindinę mokyklą už norą prisijungti prie šio projekto ir patikino, kad, jei reikės, rems šio projekto vykdymą tiek finansiškai, tiek žmogiškaisiais ištekliais. Vicemerė Violeta Riaukienė atkreipė dėmesį, kad sportinė veikla padeda spręsti ne tik sveikatos, bet ir socialines problemas, todėl itin svarbu, kad vaikai būtų užimti ir norėtų siekti rezultatų.

Šiuo metu projektas dar ruošiamas. Parengta projekto paraiška 2018 metų balandžio mėnesį bus siunčiama į Europos Sąjungos instituciją, atsakingą už tarptautinius projektus. Tikimasi, kad projektas bus patvirtintas ir gaus finansavimą. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder