Elektroninė registracija į mokyklą atlaikė pirmąjį antplūdį

Elektroninė registracija į mokyklą atlaikė pirmąjį antplūdį

Pirmąją registracijos į mokyklas dieną naujoji elektroninė sistema atlaikė, bet Savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojos nespėjo kilnoti telefono ragelio.

Vakar Klaipėdoje prasidėjo registracija į mokyklas. Tiesa, kol kas galima registruoti ne į visas klases, o tik į I-IV gimnazines, 9-10 jaunimo ir specialiąsias ir I-III socialinių įgūdžių ugdymo klases.

Registracijos startas vakar buvo paskelbtas 10 valandą, tad panašu, kad daugelis tėvų skubėjo užregistruoti savo atžalas jau pirmosiomis minutėmis. Bent tokias išvadas galima daryti iš vakar ryte pasipylusių skambučių į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją.

"Dirbome išsijuosusios iki pat pietų. Pačią pirmąją valandą, kai tik prasidėjo registracija, buvo skambučių ataka. Bet buvome tam pasiruošę, tiesiog fiksavome skambinusiųjų vardus pavardes, telefonų numerius, o dabar, kai viskas aprimo, ramiai perskambiname ir pasiaiškiname. Niekas iš skambinusiųjų nesiskundė, kad sistema strigtų, tiesiog vieni per anksti užtvirtino prašymą, kiti nepasirinko papildomos gimnazijos ir t. t. Sistemoje matau ir tokių, kurie, pavyzdžiui, tris kratus pateikė tą patį prašymą..." - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Andrašūnienė.

Specialistė svarstė, kad buvo priimtas teisingas sprendimas nepradėti registracijos į skirtingas klases tą pačią dieną.

"Mes su kolegėmis šiandien ne kartą kartojome: "Įsivaizduokite, kas būtų, jei šiandien būtų galima registruoti į visas klases." Bet išgyvenom", - nusijuokė Savivaldybės darbuotoja.

Priminsime, kad vasario 12 d. bus galima pradėti registruoti į 6-8 klases, vasario 19 d. - į 5 klases, vasario 26 d. - į 2-4 klases.

Būsimų pirmokų registracija prasidės vėliausiai - tik kovo 5-ąją.

Savivaldybės atstovai primena, kad tvarkaraštyje išvardintos datos žymi tik dokumentų priėmimo pradžią, tai toli gražu nereiškia, kad prašymus galima teikti tik tą vienintelę dieną. Priėmimas vyks iki gegužės mėnesio.

"Gal tik nereikėtų iki paskutinės datos laukti tiems, kurie nori patekti į tas gimnazijas, kurios atlieka motyvacinius vertinimus. Regis, tos gimnazijos savo svetainėse jau skelbia, kada bus tie vertinimai, tad norintieji į jas patekti savo prašymus turėtų registruoti iki motyvacinio vertinimo pradžios", - priminė A. Andrašūnienė.

Tėvai prašymus gali teikti į tris pasirinktas mokyklas, viena jų privalo būti pagal gyvenamąjį mikrorajoną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder