Draugystė, griaunanti sienas

Draugystė, griaunanti sienas

Jau treti metai iš eilės Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos švietimo pagalbos specialistai specialiosios pedagogės Linos Mineikienės iniciatyva organizavo ir kvietė jungtis į tarptautinį projektą "Draugystės pynė".

Projekto tikslas - supažindinti mokymo įstaigų bendruomenes su neįgaliųjų problemomis, kviesti bendrauti, padėti ir drauge minėti gruodžio 3-iąją - Tarptautinę neįgalių žmonių dieną.

Šių metų projektas tęsėsi nuo gruodžio 3 dienos iki 2019 metų sausio 3 dienos. Per tokį ilgą laiką prie projekto prisijungė daugybė skirtingų švietimo įstaigų. Projekto simboliu tapo apyrankė, kuri ne tik apjuosė draugo riešą, bet ir visiems projekto dalyviams priminė draugystės džiaugsmą. Vaikai padarytas draugystės apyrankes ne tik fotografavo, bet ir jomis dalinosi. Projekto iniciatoriai džiaugėsi vaikų gerumu ir su džiugesiu užsienyje besimokantiems lietuvių vaikams siuntė padarytas apyrankes. Tikime, kad šis projektas padeda kurti draugiškus tarpusavio santykius tarp vaikų, nepaisant jų amžiaus, tautybės, lyties ar fizinio sudėjimo.

Projekte dalyvavo per 200 ugdymo įstaigų ir 5 lituanistinės mokyklos: Baltarusijos Pelesos vidurinė mokykla lietuvių mokomąja kalba, Airijos Carrickmacross lituanistinė mokykla "Saulės Zuikučiai"; Airijos, Korko lituanistinė mokykla "Banga", Airijos Limerick lituanistinė mokykla "Baltija", Airijos Beech Hill mokykla.

Džiugu, kad projektas sulaukė tokio didelio susidomėjimo ir įgavo daugiau spalvų. Vieniems tai buvo proga išmokti skirtingų apyrankių technikų, kitiems - galimybė apyrankes padovanoti savo draugams, taip parodant jiems dėmesį. Svarbiausia, jog visi dalyviai gavo pamoką apie draugystę. Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos mokiniai susitarė, jog kiekvienas apyrankės karoliukas, žiedelis - tai draugas, o draugai, kaip ir karoliukai, visi skirtingi ir ypatingi!

Tarptautinį projektą vainikavo paroda iš projekto dalyvių atsiųstų nuotraukų, kurių buvo gerokai per 500. Nuotraukų parodą iš projekto galima pamatyti Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje.

Prie projekto prisidėjo Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centras, Klaipėdos miesto mokyklų logopedų ir specialiųjų pedagogų metodinė taryba.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder