Diskusijos dėl "SOS vaikų" būstinės tęsiasi

Diskusijos dėl "SOS vaikų" būstinės tęsiasi

Melnragėje įsikūrusio fondo "SOS vaikai" patalpos ir veikla vėl patraukė miesto politikų dėmesį. Kol šie svarsto, ar fondo veikla Melnragėje apskritai yra reikalinga, jo vadovė prašo leisti privatizuoti patalpas lengvatinėmis sąlygomis.

Nuo 1994 m. panaudos teise patalpas Melnragėje, Vaivos g. 23, socialinei veiklai naudojantis agentūros "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondas ("SOS vaikai") turėjo apleisti dėl šių metų liepos 1 d. pasibaigusios sutarties. Tačiau kol fondas dar turi neišnaudotų lėšų, savo veiklą šiose patalpose jis tęsia.

"SOS vaikų" vadovė Virginija Kairienė Savivaldybės administracijai yra pateikusi ne vieną prašymą leisti lengvatinėmis sąlygomis privatizuoti minėtas patalpas. Vis dėlto praėjusį mėnesį miesto Turto privatizavimo komisija nusprendė, kad to leisti negalima - vienintelis būdas privatizuoti turtą yra viešas aukcionas, kuriame jokių lengvatų būti negali.

Patalpos, apie kurių privatizaciją kalbama, yra nemažos - pagrindinis pastatas užima 317 kv. m, katilinė - 82 kv. m, sandėlis - 13 kv. m plotą, joms priskirta beveik hektaras žemės.

Klausimą, ar pastatus Vaivos g. 23 apskritai reikėtų įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą, artimiausiu metu svarstys miesto politikai. Vakar situaciją jau aptarė miesto Tarybos Socialinių reikalų komitetas.

Savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė informavo, jog departamento specialistai per pastaruosius du mėnesius atliko keturis patikrinimus ir stebėjo, kiek vaikų iš tiesų lanko "SOS vaikų" dienos centrą.

Pasak A. Daujotienės, nustatyta, jog V. Kairienė Vaivos g. 23 yra deklaravusi savo gyvenamąją vietą, ten pat gyvena ir jos globojamas vaikas. Liepą vykusių patikrinimų metu sąrašuose buvo nurodyta, kad centre yra 13 vaikų, bet vieno vizito metu ten buvo 9, kito - 5. Rugpjūtį vieno patikrinimo metu vietoj sąraše nurodytų 23 vaikų buvo 9, per antrąjį patikrinimą sąrašo visai nebuvo, o centre tądien pastebėti 6 vaikai.

"Tai yra maži skaičiai. Tą pačią paslaugą šie vaikai galėtų gauti ir mieste veikiančiuose dienos centruose", - konstatavo A. Daujotienė ir pridūrė, kad centro veikla bus stebima ir toliau.

Komiteto narės Audronės Balnionienės teigimu, situacija atrodo keistai, nes nutrūkus sutarčiai su fondu, patalpas iškart siekiama atiduoti privatizavimui.

"Jei taip nutiktų, tai tarsi patvirtintų mieste sklandžiusius gandus, kad čia vyksta negeri dalykai", - svarstė Ajas . Balnionienė.

Pasak jos, po Naujųjų metų, kai patalpose nebeturėtų likti "SOS vaikų", ten ir toliau galėtų būti vykdoma socialinė veikla: galėtų įsikurti senelių, vaikų globos namai, teikiamos privačios socialinės paslaugos.

Socialinių reikalų komitetas nepritarė patalpų Vaivos g. 23 Melnragėje įtraukimui į privatizuojamų objektų sąrašą. Lemiamą sprendimą priims miesto Taryba.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder