Dėl remonto visą mėnesį nepriims darželinukų

Dėl remonto visą mėnesį nepriims darželinukų

Kai kurie uostamiesčio darželinukų tėvai patyrė šoką, kai sužinojo, kad visą rugsėjo mėnesį jie negalės leisti į darželį savo atžalos, mat įstaigoje nebaigti remonto darbai. Miesto valdžia apgailestauja dėl tokios nemalonios situacijos, bet dėl visko esą kalti viešieji pirkimai.

"Vakar darželio "Vėrinėlis" vadovybė mums pranešė, kad vaiką į darželį galėsime atvesti nebent spalio 15 dieną. Paaiškino, kad dviejose grupėse vyksta remontas. Jokių alternatyvų mums nepasiūlė. Suprask, dėkite kur norite vaiką. Esame šokiruoti", - vakar piktinosi vieno iš "Vėrinėlio" darželį lankančių vaikų mama.

Apie nesibaigiančius remonto darbus darželiuose pastaruoju metu socialiniuose tinkluose diskutuoja daugybė tėvų. Pagal darbų tempus esą akivaizdu, kad rugsėjo 1-ajai tikrai ne visos ikimokyklinio ugdymo įstaigos bus pasirengusios priimti vaikus.

"Taip nutinka, kai turi dirbti su viešaisiais pirkimais. Šiemet 14-oje švietimo ir ugdymo įstaigų atlikome sanitarinių patalpų remontą. Labai užsivilkino viešųjų pirkimų tikrinimas. Bet nieko negalėjome paskubinti, mat, pagal galiojančią tvarką, patikrinimas gali vykti net 60 dienų. Po patikrinimo paaiškėjo, kad jokių pažeidimų nebuvo padaryta, bet praradome daug laiko, tad dabar ne visose įstaigose spės darbus užbaigti iki mokslo metų pradžios", - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

DARŽELYJE "Vėrinėlis" yra tik šešios grupės. Sanitariniai mazgai remontuojami dviejose, o likusiose keturiose grupėse telpa tik po 20 vaikų, nes nėra daugiau lovų. Eimanto Chachlovo nuotr.

Savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gembutienės žiniomis, sanitarinių mazgų remontas kiek ilgiau užsitęs keturiose įstaigose. Tarp jų ir jau minėtame "Vėrinėlyje".

Pasak Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, ir valdininkai, ir darželių vadovai stengiasi spręsti nemalonią situaciją. Jei tik yra galimybių, vaikus, kurių lankomų grupių sanitarinės patalpos remontuojamos, planuojama laikinai priglausti kitose grupėse.

"Jei bus per daug vaikų grupėje, yra numatyta skirti po dar vieną pedagogą. Tačiau minėtame darželyje "Vėrinėlis" nėra tokios galimybės, nes darželis turi tik vieną korpusą, grupės nepritaikytos priimti daugiau vaikų. Ką padarysi. Yra kaip yra", - kalbėjo L. Prižgintienė.

Tą patį akcentavo ir "Vėrinėlio" direktorė Irena Maceikienė. Pasak jos, šiame darželyje yra tik šešios grupės. Sanitariniai mazgai remontuojami dviejose.

"Likusiose keturiose grupėse telpa tik po 20 vaikų, nes nėra daugiau lovų. Tad nieko padaryti negaliu. Bet tėvai nenori suprasti. Turiu dabar atlaikyti didžiulę pasipiktinimo bangą. Vakar vienas net iškeikė", - "Vakarų ekspresui" atviravo I. Maceikienė.

L. Prižgintienė svarstė, kad kai kuriems tėvams teks rugsėjo mėnesį ieškoti alternatyvų - samdyti auklę arba kuriam laikui glaustis privačiuose darželiuose.

"O ar jūs pagalvojate, kokią traumą patirs vaikai, kai juos tampysi iš vieno darželio į kitą?" - piktinosi darželinukų tėvai.

S. Budinas akcentavo, kad sanitariniai mazgai remontuojami siekiant gerinti paslaugų kokybę. Tad esą tėvai turėtų pasisemti šiek tiek kantrybės.

"Pats buvau pasikvietęs ir darželių vadovus, ir statybininkus. Jie pažadėjo, kad iki spalio 1 dienos darbai bus tikrai baigti", - ramino tėvus Savivaldybės administracijos vadovas.

Remonto darbai iki rugsėjo 1-osios nebus baigti ir "Saulėtekio" pagrindinės mokyklos pirmajame aukšte. Į šias patalpas planuoja persikelti Klaipėdos licėjaus mokiniai.

"Statybininkai planuoja darbus baigti tik lapkričio mėnesį. Klaipėdos licėjus "Saulėtekio" mokykloje jau naudojasi ir antrame aukšte esančiomis patalpomis, tad nuspręsta pastatyti laikinas pertvaras, kad statybininkai netrukdytų mokymo procesui. Pertvaras planuojama įrengti jau rugsėjo pabaigoje", - kaip planuojama derinti statybininkų darbą su mokymo procesu, paaiškino V. Gembutienė.

Šiemet švietimo ir ugdymo įstaigų remontui Klaipėdoje buvo skirta per 1,5 mln. eurų - 200 tūkst. eurų daugiau, nei pernai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder