Darželinukai puoselėja olimpines idėjas

Darželinukai puoselėja olimpines idėjas

2016 m. – olimpiniai metai. Siekiant pažymėti šią datą, aštuonios ikimokyklinės ugdymo įstaigos „Liepaitė“, „Aitvarėlis“, “Ąžuoliukas“, „Eglutė“, „Atžalynas“, „Traukinukas“, „Vyturėlis“, „Pumpurėlis“ įsijungė į respublikinį projektą „Mažųjų olimpiada 2016 “.

Viena iš idėjų buvo „pažaisti“ Olimpiadą ikimokyklinėje įstaigoje - supažindinti vaikučius su olimpiniais simboliais, olimpinėmis sporto šakomis, žymiausiais Lietuvos olimpiečiais, Klaipėdos miesto sportininkais, pasivaržyti sportinėse estafetėse.

Lopšelio-darželio „Liepaitė“ kūno kultūros pedagogei, teko užduotis sukūrti olimpinę atmosferą įstaigoje. Įstaigos vaikučiai žiūrėjo Olimpiados atidarymo, uždarymo ceremonijų vaizdinę medžiagą, buvo supažindinti su garbingo varžymosi idėjomis. Vaikai, tėveliai ir pedagogai parengė piešinių, nuotraukų, emblemų parodėlę apie Olimpines žaidynes. Labiausiai vaikučiams patiko pasivaržyti su draugais estafetėse, kuriose galėjo parodyti savo vikrumą, greitumą, taiklumą, greitą orientaciją.

Kovo 1 d. 10 val. lopšelyje-darželyje „Liepaitė“ įvyko „Mažųjų olimpiados 2016“ I-ojo etapo varžybos, kuriose varžėsi olimpiečių komandos iš ugdymo įstaigų „Eglutė“, „Atžalynas“, „Traukinukas“, „Vyturėlis“. Olimpiadą atidarė lopšelio-darželio „Liepaitė“ mažųjų olimpiečių komanda atnešusi Olimpinę ugnį į įstaigą. Visus dalyvius iškilmingai pasveikino įstaigos direktorė Andželika Petkevičienė, palinkėdama gerų startų ir sėkmės visoms komandoms. Vyko gražus komandų prisistatymas ir įtemptos varžybos, vaikai rungėsi penkiose rungtyse, kurios reikalavo dėmesio, greičio, ištvermės ir gero komandinio darbo.

Balandžio 15 d.10 val. Palangos sporto centre vyko „Mažųjų olimpiados 2016“ II-ojo etapo varžybos. Varžėsi keturios Klaipėdos miesto komandos iš lopšelių-darželių „Liepaitė“, „Atžalynas“, „Eglutė“, „Aitvarėlis“. Nugalėtojais tapo lopšelio-darželio „Atžalynas“ olimpiečių komanda, kuri dalyvaus III-jame etape, Festivalyje Kaune.

Projekte „ Mažųjų olimpiada 2016“ dalyvauja 173 ikimokyklinės įstaigos iš Lietuvos, projektą organizuoja Tautinis olimpinis komitetas (TOK) ir ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA). Projektas „Mažųjų olimpiada 2016“ tai priemonė skatinanti vaikų fizinį aktyvumą, pozityvų požiūrį į kūno kultūrą ir sportą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder