Darželinukai išbandys daržininkystę

Darželinukai išbandys daržininkystę

Šis pavasaris Klaipėdos lopšelio-darželio "Vyturėlis" vaikams buvo itin džiaugsmingas.

Priešmokyklinio ugdymo "Bitučių" grupės vaikų kūrybinis darbas, kurio pavadinoimas "Daržovių būstas", sėkmingai dalyvavo socialinės atsakomybės projekto "Sodinčius" konkurse, tad dabar gali džiaugtis naujutėlaičiu šiltnamiu.

Už labiausiai patikusius piešinius savo balsą internete galėjo atiduoti visi besidomintys šiuo konkursu ir tokiu būdu išrinkti laimėtojus. Todėl su dideliu smalsumu visa darželio bendruomenė stebėjo dalyvių varžytuves ir nekantriai laukė finalinių konkurso rezultatų. Nuoširdžiai džiaugėsi visi, kad, sutelkęs savo bendruomenę ir surinkęs 2 469 balsus, Klaipėdos lopšelis-darželis "Vyturėlis" užėmė penktą vietą.

Paskelbę laimėtojus, konkurso organizatoriai neužtruko - į įstaigos kiemą viena po kitos ėmė riedėti mašinos su kroviniais: šiltnamio konstrukcijomis, žemės paketais, trąšomis, laistytuvais, darbo įrankiais ir priemonėmis.

Atvykę meistrai sumontavo šiltnamį, darželio bendruomenė suvarpė žemę, išklojo takelius, nutiesė vandentiekį ir pakvietė visus į šiltnamio "Daržovių būstas" atidarymą.

Visi labai džiaugėsi laimėjimu ir suteikta galimybe patiems užsiauginti ir pažinti daržoves. Praturtinus lauko edukacines erdves, tikimės, kad vaikai, prisilietę prie jų augimo proceso, praplės asmeninę patirtį, įgis naujų gebėjimų, priartės prie gamtos pažinimo, domėsis juos supančiu pasauliu, patirs daugybę įspūdžių, ugdysis atsakomybės, darbštumo ir verslumo pradmenis.Vaikai sieks išmokti ne tik auginti, pažinti daržoves, bet ir ugdysis sveikos mitybos įpročius.

Esame dėkingi visiems balsavusiems ir padėjusiems laimėti "Sodinčiaus" šiltnamį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder