D. Grybauskaitė įsijungia spręsti streikuojančių pedagogų problemas: kviečia profesinių sąjungų atstovus

D. Grybauskaitė įsijungia spręsti streikuojančių pedagogų problemas: kviečia profesinių sąjungų atstovus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė imasi iniciatyvos sprendžiant streikuojančių pedagogų keliamus klausimus. Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė trečiadienį pranešė, kad šalies vadovė ketvirtadienį kviečia Prezidentūroje susitikti švietimo profesinių sąjungų atstovus, švietimo ekspertus bei Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininką.

Valdžios abejingumu pasipiktinę bei fizinio susidorojimo išsigandę Švietimo ir mokslo ministerijoje esantys mokytojai kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę. Pedagogai trečiadienį teigė, kad susidariusi situacija peržengė vienos profesijos ir jai atstovaujančios institucijos konflikto ribas.

„Iš tiesų manome, kad konfliktas, įsižiebęs dėl etatinio darbo apmokėjimo tvarkos, atskleidė žymiai didesnes valstybės problemas. Tai, kas vyko paskutinėmis dienomis: negebėjimas realiai spręsti jau seniai identifikuotų problemų; brutalus psichologinis spaudimas; aukščiausių valstybės pareigūnų visuomenei skleidžiamas melas; bandymas supriešinti visuomenę ir manipuliuoti žiniasklaidos priemonėmis; viešas derybų imitavimas nebijant atsakomybės už akivaizdžius pažeidimus; protokolų ir kitų dokumentų, ant kurių oficialiai pasirašo ministrė, klastojimas; grasinimas fiziniu susidorojimu rodo, kad krizė gilėja. Esama situacija atskleidžia daug pavojingesnes tendencijas - mūsų šalies demokratijai iškilo reali grėsmė“, - rašoma streikuojančių mokytojų kreipimesi į prezidentę.

Apie tai, kad siekiant suvaldyti užsitęsusį pedagogų streiką, bus pasitelktos naujos priemonės, prakalbo ir premjeras Saulius Skvernelis.

Vyriausybės vadovas trečiadienį teigė, kad žengia pirmąjį žingsnį ir duoda nurodymą sukurti derybinę komisiją, kuri turėtų padėti išspręsti kylančius nesutarimus.

Premjeras pažymėjo, kad valdžios ir streikuojančių mokytojų akistatoje pyktis, emocijos, nenoras girdėti vienas kito atžvilgiu paėmė viršų. „Dominuoja ne racionali diskusija, o aistros ar net destruktyvūs veiksmai“, - feisbuke trečiadienį rašė S. Skvernelis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder