Comenius projekto "Mes - europiečiai" dalyviai susitiko Klaipėdoje

Comenius projekto "Mes - europiečiai" dalyviai susitiko Klaipėdoje

Kaip pažinti svetimą šalį ir pristatyti savo gimtinę? Ar informacija internete gali pakeisti pokalbių apie savo kraštą svarbą, paragautų nacionalinių patiekalų skonį, draugiškų šypsenų žavesį?

Balandžio 7 – 11 dienomis Klaipėdos Ievos Simonaitytės pagrindinėje mokykloje vykęs projekto „Mes – europiečiai“ partnerių susitikimas įrodė, kad bendra veikla ir tarpusavio dialogai yra labai įdomu ir įsimintina.

11 mokinių ir 21 mokyklos darbuotojas iš septynių projekte dalyvaujančių šalių miestų: Anglijos Lydney, Olandijos Roosendaal, Čekijos Brodce, Grakijos Salonikų, Lenkijos Cianowice ir Turkijos Mersin - atvyko į Lietuvą.

Šio penktojo projekto veiklos tema - „Mano šalis“, todėl pasitikę svečius Vilniuje, jų pažintį su Lietuva pradėjome aplankydami žymiausias mūsų sostinės vietas ir grožėdamiesi miestu nuo Gedimino pilies bokšto. Pristatę Vilnių, pakvietėme svečius aplankyti Trakus.

Pažintis su gimtuoju miestu Klaipėda prasidėjo susitikimu su mūsų mokyklos bendruomene. Veikla mokykloje buvo įvairi ir turininga. Svečiai ir mūsų mokyklos mokiniai žaidė pažintinius žaidimus, kūrė asmens tapatybės korteles, dalyvavo technologijų pamokėlėse. Mokytojai ne tik diskutavo apie projekto veiklą, aptarė tolimesnes jos gaires, bet ir stebėjo visų 8 projekte dalyvaujančių šalių mokinių sukurtus savo šalių pristatymus.

5 - 6 klasių mokiniai svečiams anglų kalba vaidino muzikinį spektaklį - legendą „Jūratė ir Kastytis“. Dar tą pačią dieną projekto dalyviai vyko į ekskursiją po Klaipėdos senamiestį ir edukacinį užsiėmimą Mažosios Lietuvos muziejuje. Svečiai įdėmiai klausėsi ir gido pasakojimo apie sudėtingą mūsų miesto praeitį, ir nuotaikingų istorijų apie mažąsias uostamiesčio skulptūras. Nors kelionės po Kuršių Neriją metu mūsų ir svečių veidus gairino stiprus pajūrio vėjas, tai nesumažino šio nuostabaus Lietuvos kampelio žavesio. Neišdildomą įspūdį visiems paliko apsilankymas delfinariume, kuriame delfinų treneriai supažindino su savo profesija ir džiugino grįžusių namo delfinų pasirodymu.

Mokyklų partnerių susitikimas baigėsi veiklos Lietuvoje apibendrinimu ir įvertinimu. Svečiai Lietuvos žemėlapyje žymėjo aplankytas vietoves, piešė bei rašė savo įsimintiniausias akimirkas, patirtas mūsų šalyje.

Projekto dalyvių viešnagė mūsų mokykloje - įvykis, kurio metu mokiniai mokėsi su pasididžiavimu pristatyti savo mokyklą, miestą, šalį, tobulino anglų kalbos žinias, įgijo naujų draugų, susipažino su kitų šalių kultūra, o rengdami savo šalies pristatymą, patyrė įdomių atradimų apie savo krašto istoriją, tradicijas.

Ruošdamiesi svečių vizitui įgijome draugų ir savo mieste. Dėkojame Lietuvos Jūrų muziejaus administracijai ir darbuotojams, kurie surengė edukacinį užsiėmimą ir delfinų pasirodymą, akcinės bendrovės „Smiltynės perkėla“ kolektyvui, kuris organizavo svečių ir mūsų mokyklos mokinių perkėlimą į Kuršių Neriją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder