"Buvo ir lengvų, ir neįkandamų užduočių"

"Buvo ir lengvų, ir neįkandamų užduočių"

Šiandien valstybinį matematikos brandos egzaminą laikę uostamiesčio abiturientai sakė, jog užduotys jų labai neišgąsdino, nors esą buvo ir visiškai neįkandamų uždavinių.

"Žinoma, jei nori aukščiausio įvertinimo, kai kurios užduotys pribloškė. Bet ir lengvų uždavinių buvo pakankamai. Tad jei turi tikslą surinkti tik tiek balų, kad išlaikytum - viskas gerai", - šitaip egzaminą vertino kalbinti dvyliktokai.

Pasak abiturientų, labiausiai pasukti galvas privertė paskutiniame puslapyje buvę uždaviniai.

Valstybinis matematikos brandos egzaminas - vienas populiariausių egzaminų. Uostamiestyje jį laikyti rinkosi 774 abiturientai, 5 iš jų prie egzamino nebuvo prileisti, o dar 33 į egzaminą neatvyko. Tačiau, pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojų, tai normalu, nes matematikos egzaminas nėra privalomas ir abiturientai turi teisę persigalvoti.

Valdininkų duomenimis, egzaminas praėjo sklandžiai, be jokių incidentų.

Brandos egzaminų pagrindinė sesija prasidėjo gegužės 2 dieną ir truks iki birželio 19-osios, o birželio 22-liepos 7 dienomis vyks pakartotinė sesija.

Norint gauti brandos atestatą reikia išlaikyti bent du brandos egzaminus: privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną dalyko brandos egzaminą. Be valstybinio ar mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, mokinys gali laikyti ne daugiau kaip šešių dalykų brandos egzaminus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder