Bendradarbiaus Klaipėdos ir Rijekos universitetai

Bendradarbiaus Klaipėdos ir Rijekos universitetai

2016 m. birželio 9 dieną Klaipėdos universiteto (KU) rektorius Eimutis Juzeliūnas ir vieno didžiausių Kroatijos universitetų – Rijekos – rektorius Pero Lučin pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Pasirašymą stebėjo Kroatijos Respublikos ambasados Lietuvoje laikinasis reikalų patikėtinis ponas Krešimir Kedmenec, Kroatijos Respublikos Ekonomikos ministro pavaduotojas Zdeslav Matić, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška bei Klaipėdos universiteto prorektoriai Saulius Gulbinskas ir Kęstutis Dučinskas.

Abu universitetai – Rijekos (University of Rijeka) ir Klaipėdos – daugiasričiai, pasižymintys jūrine specifika, todėl pasirašius bendradarbiavimo sutartį, universitetai pirmiausia ryšius užmegzti planuoja jūros ir technologijų mokslų srityse: plėtoti bendrus mokslinius tyrimus bei pasidalinti gerąja patirtimi. Tikimasi, kad ši partnerystė bus naudinga stiprinant SGD kompetencijas.

Šiems tikslams įgyvendinti kartu pasirašytos dvi Erasmus+ tarpinstitucinės sutartys, kurių pagrindu numatomas bendradarbiavimas studijų ir administracijos lygmenyse. „Rijekos universiteto studentai ir administracijos darbuotojai laukiami čia, Klaipėdoje, taip pat kaip ir mūsiškiai Kroatijoje,“ – teigia KU rektorius Eimutis Juzeliūnas. Rektorius mano, kad ateityje su partneriais bus galima išplėtoti glaudesnius ryšius ir sveikatos mokslų srityje.

Svečiai apsilankė Jūros tyrimų atviros prieigos centro laboratorijose, Klaipėdos mokslo ir technologijų parke, burlaivyje Brabander. Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto istorikas Klaidas Perminas supažindino su KU miestelio atsiradimo ištakomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder