"Ąžuolyno" gimnazistės - Europos čempionės

"Ąžuolyno" gimnazistės - Europos čempionės

Trečius metus iš eilės Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientų komanda tapo Europos virtualaus verslo varžybų nugalėtoja. Šiais metais pergalę čempionate pelnė ekonomikos mokytojo eksperto Edmundo Kvederio parengtos Skaistė Katauskaitė ir Roberta Petrauskaitė.

E. Kvederis priminė, kad Europos virtualių ekonomikos varžybų čempionais "Ąžuolyno" auklėtiniai yra tapę jau keturis kartus, vieną kartą - pasaulio čempionais, tačiau pirmą kartą Europos virtualaus verslo varžybų "JA-YE Europe virtual business challenge 2010" istorijoje tokį aukštą rezultatą pavyko pasiekti merginų komandai.

"Labai geras jausmas, nes mums tai pirmasis toks didelis laimėjimas. Ir dar geresnis jausmas dėl to, kad esame beveik pirmos panelės, pasiekusios tokį laimėjimą (kartą varžybose nugalėjusi yra mišri komanda - vaikinas ir mergina)", - "Vakarų ekspresui" sakė Skaistė ir Roberta.

Kitaip nei ankstesniais metais, šiemet Europos virtualaus verslo varžybų finalas vyko internetu. Dar viena šių metų naujovė buvo ta, jog pusfinaliui komandos turėjo parašyti verslo planą - pagal tai jos buvo atrinktos į finalą.

E. Kvederis pažymėjo, kad intensyvus pasiruošimas pusę metų trunkančioms varžyboms prasideda 11 klasėje, tačiau paties čempionato metu į komandų darbą jis nesikišantis.

"Varžybose dalyvauja daugiau komandų iš mūsų mokyklos, tad būtų labai negražu, jei kam nors labiau padėčiau. Mano indėlis tas, kad mokau ekonomikos subtilybių", - sakė jis.

Merginos dėkojo savo ekonomikos mokytojui, kuris paskatino dalyvauti varžybose ir įkvėpė siekti pergalės.

"Vaikinai netikėjo, kad mums pavyks. Dabar truputį pavydi", - šypsojosi merginos, finale įveikusios 7 komandas iš Ispanijos, Rusijos, Lenkijos ir Serbijos.

Skaistė ir Roberta ne tik pasidalins 300 eurų vertės prizą, bet ir gali tikėtis papildomų balų, kai stos į aukštąsias mokyklas. Abi merginos ateitį žada sieti su ekonomika: Skaistė į ekonomikos subtilybes ketina gilintis Danijoje, Roberta - Lietuvoje, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

E. Kvederis teigė, kad moksleiviai, dalyvaujantys virtualiose ekonomikos varžybose, suvokia rinkos ekonomiką, įgyja žymiai platesnį suvokimą apie verslą.

"Netgi jei ateityje Skaistė ir Roberta ir netaptų verslininkėmis, jos bus žymiai geresnės darbuotojos, nes jos suvokia, kas yra verslas, kaip jis organizuojamas, kuriamas", - įsitikinęs jis.

Laima ŠVEDAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder