Apie universitetų mutaciją - prie kavos

Apie universitetų mutaciją - prie kavos

Pirmadienio vakarą studentai prie puodelio kavos diskutavo apie universitetų ir studentų mutaciją - svarstė, kokie yra gerieji ir blogieji Klaipėdos universiteto mutacijos padariniai.

Klaipėdos universiteto Studentų sąjungos (KUSS) organizuojamo renginių ciklo "Studentų spalis" diskusijoje su studentais bendravo buvęs Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Jaukioje kavinėje susirinko apie 40 studentų ne tik iš Klaipėdos universiteto, bet ir iš Klaipėdos valstybinės bei Lietuvos verslo kolegijų.

D. Dikšaitis linksmai, su jaunatvišku humoru pristatė svarbiausius Klaipėdos universiteto ir kitų Lietuvos universitetų pokyčius nuo 2008 metų iki šių dienų, lygino dabartinę universitetų situaciją su tuo metu, kuomet pats dar buvo studentu.

Buvęs Lietuvos studentų sąjungos prezidentas neslėpė, kad dabartinė situacija yra daug geresnė.

"Matome tendenciją, kad studentų skaičius aukštosiose mokyklose mažėja, tačiau finansavimas kai kuriais atžvilgiais išaugo, patobulėjo studijų kokybė, universitetai kompiuterizavosi. Reikia, kad studentai tuo naudotųsi", - kalbėjo D. Dikšaitis.

Renginio metu pasidžiaugta, kad pasikeitė finansinė aplinka, daugiau studentų gali studijuoti nemokamai, galima pasiimti didesnes paskolas už mokslą, o palūkanos yra nefiksuotos, atsirado studijų krepšeliai, išmokamos didesnės socialinės stipendijos, pagerėjo dėstytojų ir studentų tarpusavio bendravimas.

"Universitetai pritraukia vis daugiau pajamų iš užsienio, paskirstė savo biudžetą taip, kad tapo svarbus ne tik valstybės finansavimas, bet ir kitos lėšos, pavyzdžiui, verslo sektoriaus. Lietuvoje universitetai pamažu atranda savo misiją sąveikauti su aplinka ir taip tobulėti", - apie pasikeitimus kalbėjo D. Dikšaitis.

Anot KUSS Išorinės komunikacijos koordinatorės Gabijos Rakauskaitės, tokių renginių pagrindinis tikslas - parodyti studentams, kad paskaitos nebūtinai turi būti nuobodžios ir galima jaukioje aplinkoje, prie kavos, įgyti naudingų žinių.

"Džiaugiuosi šiuo renginiu, jis tikrai pateisino lūkesčius, studentai gausiai susirinko. Tikimės, kad ir ateityje ši iniciatyva turės tęstinumą", - džiaugėsi G. Rakauskaitė.

Kitą pirmadienį vyks paskutinis šio ciklo studentiškas renginys, kurio tema - studentų indėlis į studijų kokybę. Organizatoriai tikina, kad renginių ciklo uždarymas bus ne mažiau įdomus, planuojama renginį papildyti ir muzikiniu pasirodymu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder