Ajurvedos daktaro paskaitoje - senjorų anšlagas

Ajurvedos daktaro paskaitoje - senjorų anšlagas

Antradienį dvi Klaipėdos universiteto "Studlendo" (Aula Magnum) auditorijos lūžo nuo klausytojų. Čia paskaitą Klaipėdos senjorams, pradėjusiems studijuoti Trečiojo amžiaus universitete, paskaitą skaitė svečias iš Indijos Partap Chauhan.

Ajurvedos daktaras P. Chauhan, į uostamiestį atlydėtas Ajurvedos akademijos vadovės Linos Lukošienės, priminė klausytojams pagrindinius sveikatos principus, kurių nepaisymas atveria kelią įvairioms ligoms.

Daugeliu atveju, pabrėžė P. Chauhan, ligai kūne patys sudarome sąlygas atsisakydami mąstyti, t. y. nepanaudodami savo proto galimybių.

"Štai 10 metų žmogus skundžiasi aukštu kraujospūdžiu, visą tą laiką geria tabletes, tačiau nesiaiškina, kokia yra to negalavimo priežastis. Pradėkime mąstyti nuo šiandien", - siūlė jis senjorams.

O mąstyti, anot daktaro, turime kasryt, kai nepaisydami, kas sveika mūsų organams, dieną pradedame puodeliu kavos, per dieną kemšame į save mėsą, greitą maistą, šaltus produktus, kitus sveikatos neteikiančius produktus. Ir kemšame dideliais kiekiais, nepaisydami, kad skrandis yra mūsų kumščio dydžio.

Jis patarė kiekvieną rytą nepamiršti išvalyti savo penkių jutimo organų - ausų, akių, liežuvio, odos, nosies, patarė ausis, nosį ir bambą patepti sezamo aliejumi - tai užkerta kelią infekcijai patekti į kūną.

Be kitų naudingų dalykų, ajurvedos daktaras padiktavo receptą, galintį padėti išsivaduoti nuo organizme besikaupiančių gleivių, sukeliančių ligas. Sumaišyti po 10 g imbiero, kalendros, indiškojo kmyno, po 20 g mėtos ir pankolio miltelių; arbatinį šaukštelį mišinio įdėti į truputį šilto vandens ir išgerti po pietų bei vakarienės.

P. Chauhan Klaipėdoje lankosi antrą kartą. Prieš keletą metų jis skaitė paskaitas taip pat Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto kvietimu. Tai vienas iš nedaugelio specialistų, studijavusių ir praktiškai taikančių autentiškąjį senovės Indijos medicinos mokslą ajurvedą.

1992 metais P. Chauhan kartu su savo broliais įsteigė kliniką ir vaistų gamybos įmonę Faridabado mieste šalia Delio. Iš nuosavame ajurvedinių vaistažolių ūkyje auginamų augalų gaminama 600 klasikinių bei patentuotų vaistų, taip pat maisto papildai, kosmetika. Naudodamas holistinę ajurvedos mediciną bei mokydamas ajurvedos gyvenimo principų, P. Chauhan gydo pacientus nuo įvairiausių ligų.

Vadovaudamas Jiva vedų mokslo ir kultūros instituto sveikatos padaliniui, jis kartu daug prisideda, integruojant autentišką ajurvedą į pasaulio šiuolaikinį medicinos mokslą ir praktiką.

2004 metais Indijos prezidentas daktarui P. Chauhan suteikė Geriausio ajurvedos gydytojo titulą.

Jo parašyta knyga "Amžinoji sveikatą" yra išversta ir į lietuvių kalbą. Netrukus knygynuose pasirodys ir antroji jo knyga "Ajurveda ir grožis".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder