Abitūros egzaminai: Klaipėdos mieste - 52 šimtukai

Abitūros egzaminai: Klaipėdos mieste - 52 šimtukai

Šiemet net 36 Klaipėdos miesto abiturientai už valstybinius brandos egzaminus gavo maksimalius įvertinimus.

Geriausius įvertinimus gavo "Ąžuolyno", Vytauto Didžiojo, Hermano Zudermano, "Vėtrungės" ir "Žaliakalnio" gimnazijų moksleiviai. Daugiausiai abiturientų gavo po vieną maksimalų įvertinimą, tačiau buvo ir tokių, kurie šimtu procentų išlaikė net kelis valstybinius brandos egzaminus.

Iš viso Klaipėda šiemet gali didžiuotis net 52 maksimaliais įvertinimais, kuriuos pasidalino 23 merginos ir 13 vaikinų.

Vakar miesto meras Vytautas Grubliauskas padėkojo abiturientams ir įteikė jiems padėkos raštus.

"Nebijau migracijos, kai į užsienį žiūrima kaip į vietą, kurioje galima pasisemti žinių, kokių galbūt negalima gauti Lietuvoje. Svarbu, kad visos įgytos žinios būtų pritaikytos gimtajam kraštui", - panaudoti savo žinias Lietuvoje ragino miesto vadovas.

Gerai egzaminus išlaikę abiturientai vakar pagerbti ir Vilniuje. Į priėmimą Vyriausybėje pakviesti 39 abiturientai pelnė aukščiausius vertinimo balus už keturis arba tris egzaminus ir 8 profesinio mokymo įstaigų absolventai, pelnę aukščiausius įvertinimus iš profesinės kvalifikacijos egzaminų.

Į sostinę pakviestas ir Emilis Bružas iš Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos. Jis bei dar du šalies abiturientai aukščiausius įvertinimus - 100 balų - pelnė iš 4 egzaminų. Beje, "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientai uostamiestyje šiemet buvo vienareikšmiai lyderiai - net jos 23 mokinai pelnė 34 šimtukus.

Dar 33 abiturientai po 100 balų pelnė iš trijų egzaminų. Iš viso šimto balų įvertinimus Lietuvoje šiemet gavo 884 abiturientai, o pernai tokių buvo 864. Šiemet abiturientai surinko ir didesnį šimtukų krepšelį - 1 094 (pernai 1 057).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder