1000 laisvės žvakučių Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijoje

1000 laisvės žvakučių Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijoje

Sausio 13 diena, kada gėris nugalėjo blogį, tai diena, kada šviesa nugalėjo tamsą. Net ir praėjus 26 metams po šio dienos, svarbu nepamiršti jos, skatinti ir puoselėti savo minties, savo artimųjų, savo šalies laisvę.

Pilietiškumo ugdymas yra vienas iš svarbiausių šiandienos mokyklos tikslų. Dešimtys Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos mokinių nuo 7 val. ryto būriavosi prie mokyklos laukdami, kada galės bent simboliškai prisidėti prie Laisvės gynėjų dienos paminėjimo. Visą savaitę mokiniai nešė žvakutes, skirtas šiais akcijai. Vėliau kartu su dailės mokytoja Alva Giržadiene visą mokyklą papuošė stilizuotais tautiniais simboliais, kurie buvo išdėlioti iš mokinių atneštų žvakučių.

Sausio 13 paminėta 1000 žvakių šviesoje, skambant patriotiškai muzikai. Šiais laikais, kai dažnai yra teigiama, jog šiandienos jaunimas nepilietiškas, mūsų mokyklos mokiniai dar kartą paneigė šį teiginį, įrodydami, jog iškovojus laisvę ją reikia nuolat puoselėti. Tikimės, kad šis laisvės dienos paminėjimas neleis pamiršti, kad laisvė, ypač šiandieniniame pasaulyje, yra ypač lengvai pažeidžiama.

Thomas Jefferson: Laisvės medis turi būti kartkartėmis palaistytas patriotų ir tironų krauju“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder