100 eurų parama privatiems darželiams - vėl diskusijų sūkuryje

100 eurų parama privatiems darželiams - vėl diskusijų sūkuryje

Nors Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba diskriminacine vadina Klaipėdoje galiojančią tvarką, kai 100 eurų Savivaldybė kompensuoja privačius darželius lankantiems vaikams, nei valdininkai, nei politikai nenori jos keisti.

Reaguodami į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos pastabas, uostamiesčio valdininkai, nors ir nenoriai, politikams siūlo patvirtinti galimus pakeitimus.

Esą lygios galimybės būtų nepažeistos, jei 100 eurų kompensacija būtų teikiama tik tiems privačius darželius lankantiems Klaipėdos miesto vaikams, kurie buvo užsiregistravę Savivaldybės centralizuotoje sistemoje, bet nepateko į valdišką darželį.

"Savivaldybės administracija yra kitokios nuomonės nei Lygių galimybių kontrolierius. Šia tvarka mes siekėme ne socialinio teisingumo, o norėjome užtikrinti vienodas galimybes visiems vaikams lankyti darželį. Jei tik būtų galimybė, būtų puiku po 100 eurų iš Savivaldybės skirti ir tiems vaikams, kurie nepatenka į jokį darželį ir turi būti su aukle", - sakė Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Jei politikai pritartų, nauja tvarka, kai privatūs darželiai iš dalies būtų kompensuojami tik tiems vaikams, kurie norėjo lankyti valdišką darželį, bet į jį nepateko, pradėtų galioti nuo rugsėjo 1 d.

Bent jau miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas tokiai idėjai nepritarė.

"Man toks siūlymas atrodo juokingas. Juk tėvai, žinodami apie tokią tvarką, neskubės registruotis, lauks iki paskutinės akimirkos, kad patektų į eilės galą ir negautų valdiško darželio. Taigi pasididinsime eiles, ir tiek", - svarstė politikė Lina Skrupskelienė.

Ji siūlė pasilikti prie dabar galiojančios tvarkos. Esą reikia nepamiršti, kad į privačius darželius galintys vesti savo vaikus tėvai ir taip sumoka didelius mokesčius.

"Nejaukiai jaučiuosi girdėdama, kad iš Savivaldybės biudžeto turime remti tuos, kurie ir taip daug uždirba", - replikavo Nina Puteikienė. Jos nuomone, dabartinė tvarka - Savivaldybės lėšų švaistymas. Esą dabar remiamos ne šeimos, o privatus verslas.

"Man ši parama taip pat atrodo socialiai neteisinga", - antrino Rimantas Didžiokas.

Vis dėlto kiti kolegos sutarė, kad reikėtų likti prie dabartinės tvarkos. Galutinį žodį dar turės tarti miesto Taryba.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder