Vokietijoje nuo juodligės mirė vyras

Vokietijoje nuo juodligės mirė vyras

Vokietijoje (Regensburgo mieste) užregistruotas mirties atvejis nuo juodligės. Šia infekcine liga šių metų birželio 5 d. susirgo 51 metų vyras, švirkščiamųjų narkotikų (heroino) vartotojas, pranešė Vokietijos Roberto Kocho institutas.

Juodligės sukėlėjas – Bacillus anthracis - patvirtintas laboratoriškai.

2010 m. Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje buvo kilęs juodligės protrūkis tarp švirkščiamųjų narkotikų vartotojų. 2009 m. Europos Sąjungos šalyse buvo užregistruota 14 susirgimo juodlige atvejų, 2010 m. – 32, iš kurių 28 susirgimo atvejai buvo susiję su švirkščiamųjų narkotikų vartojimu.

Lietuvoje juodligės susirgimai oficialiai pradėti registruoti nuo 1920 m. 1920–1986 m. buvo užregistruoti 187 žmonių juodligės ir 1006 gyvulių juodligės atvejai. Paskutiniai trys žmonių susirgimo juodlige atvejai užregistruoti 1974 m., o paskutiniai gyvulių juodligės atvejai stebėti 1986 m.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai primena, kad juodligė yra reta, ypač pavojinga užkrečiamoji liga. Ji registruojama visame pasaulyje, dažniausiai – Afrikos, Azijos, Pietų ir Centrinės Amerikos, kai kuriose Rytų ir Pietų Europos šalyse.

Juodligė yra endeminė infekcija žemės ūkio kraštuose, kuriuose ši infekcija paplitusi tarp galvijų. Išsivysčiusiose šalyse pasitaiko pavienių atvejų, dažniausiai užsikrečiama perdirbant produktus, rečiau – žemdirbystėje. Dažniausiai žmonės ir gyvuliai serga tose vietovėse, kur gyvuliai nevakcinuojami.

Daugiau informacijos apie juodligę galima rasti Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro interneto svetainėje ulac.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder