Vaiko širdies asociacija sulaukia malonių staigmenų

Vaiko širdies asociacija sulaukia malonių staigmenų

Vaiko širdies asociacija vienija vaikus gimusius su širdies ydomis, taip pat vaikus po širdies persodinimo operacijų. Tai yra ne pelno siekianti organizacija, dirbanti labdaros pagrindais, padedanti šiems vaikams ir jų tėveliams ne tik morališkai, bet ir finansiškai.

Vaiko širdies asociacija stengiasi praskaidrinti sergančių vaikučių nuotaikas, suteikdami jiems gerų emocijų, suorganizuodami jiems neįtikėtinų staigmenų. Geros emocijos labai teigiamai veikia šių vaikų sveikatos būklę, jie jaučiasi labai laimingi, nors trumpam jie pamiršta savo ligą.

Šią vasarą Vaiko širdies asociacijos vasaros stovyklos metu virš 30 vaikų buvo nemokamai skraidinami oro balionu, lėktuvais, plaukiojo laivu ,,Venus“, 16-metei Ingai iš Plungės raj. po širdies persodinimo operacijos padovanotas nešiojamas kompiuteris ir dviratis, 3 metukų vilnietis Renatas, mažiausias Baltijos šalyse vaikas su donoro širdele, nuolat remiamas finansine parama, o 14-metė Mantė iš Telšių, laukianti širdies persodinimo, niekada nepamirš susitikimo su jos dievaičiu Marijonu Mikutavičiumi. Mantei staigmenos tuo nesibaigė. Tos dienos vakarą jai teko kartu su Marijonu dainuoti scenoje jo koncerte.

Prie šių ypatingų akimirkų labai prisideda ir Vaiko Širdies Asociacijos savanoriai „Nuo-Širdžiai“, kurie savo bendravimu su ligoniukais neleidžia jiems liūdėti.

Neseniai labai netikėtai buvo nustebinta ir pati Vaiko širdies asociacija. Nidos viešbučio „Nidus“ savininkas palangiškis Egidijus Vičius padovanojo tris poilsio dienas su pilnu maitinimu dešimčiai šios asociacijos narių, o AB ,,Smiltynės perkėla“ prisidėjo prie šios dovanos tuo, kad kėlimasis keltu būtų visiems nemokamas. Į šį poilsį lapkričio 12-14 dienomis suvažiuos vaikai iš visos Lietuvos, turintys įgimtų širdies problemų kartu su mamomis.

Labai svarbu yra tai, kad parodytas dėmesys ir mamoms, kurios išgyvena savo vaikų problemas. Viešbučio savininkas Mantei pasiūlė, kad ji atvyktų pailsėti kartu su savo geriausia drauge. Mantė nedvejodama iškart pasikvietė savo mylimiausią klasiokę Vaivą. Merginoms draugiją palaikys ir 16-metė Inga, kuri jau du metus gyvena su persodinta donoro širdimi. Tikimasi, kad toks poilsis, aplinkos pakeitimas, mergaitiški pašnekesiai ir geros emocijos, Mantei suteiks daugiau vilties sulaukti širdies persodinimo operacijos. Savo išgyventa patirtimi Inga labai sustiprins Mantės tikėjimą, viltį ir suteiks stiprybės.

VUL Santariškių klinikų Širdies chirurgijos centro duomenimis, kasmet aštuoni iš tūkstančio šalies kūdikių gimsta su širdies yda. Kas dešimto mažojo paciento sveikatos būklė būna kritiška, nes širdies operacija turi būti atlikta jau per pirmąsias gyvenimo valandas. Iš viso Širdies chirurgijos centre kasmet skubiai atliekama apie 250 sudėtingų širdies operacijų naujagimiams ir vaikams, apie 50 iš jų – pirmosiomis mažylių gyvenimo valandomis. Daugelis jų sėkmingai operuojami ir gyvena pilnavertį gyvenimą. Dalis iš jų širdies sveikatos problemų turi visą gyvenimą. Kasmet Lietuvoje gimsta apie 300 kūdikių su sunkesne ar lengvesne širdies yda. Šiuo metu du vaikai laukia širdies donoro.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder