Uždrausta prekiauti nesaugiais lenkiškais bulvių traškučiais

Uždrausta prekiauti nesaugiais lenkiškais bulvių traškučiais

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo skubų tyrimą dėl nesaugių lenkiškų bulvių traškučių. Informacija gauta Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASSF).

Slovakijos maisto saugos institucijos teigimu, patikrinus aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų skonio bulvių traškučius (gamintojas "Frito Lay Poland Sp.z.o.o.", Lenkija, tinkamumo vartoti terminas: 2012-01-08), nustatytas didžiausią leistiną koncentraciją viršijantis alergeno - sulfito dioksino kiekis (Slovakijos atsakingoje laboratorijoje nustatyta 30,65 mg/kg, o didžiausia leistina koncentracija 10 mg/kg).

Nesaugios siuntos bulvių traškučiai galėjo būti išplatinti Čekijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Tyrimo metu nustatyta, kad 168 pakuotes (po 77 g) šios siuntos bulvių traškučių įsivežė įmonė UAB "Lithuanian snack". Platintojas įpareigotas nedelsiant surinkti šiuos bulvių traškučius iš rinkos ir saugiai juos sunaikinti. Tyrimas tęsiamas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad pirkėjai, įsigiję aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų skonio bulvių traškučių, supakuotų po 77 g, gali teisės aktų nustatyta tvarka juos grąžinti pardavėjui ir atgauti sumokėtus pinigus arba reikalauti pakeisti traškučius į tokią pačią, tinkamos kokybės prekę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder