Trečdalis klaipėdiečių renkasi Klaipėdos sveikatos priežiūros centrą

Trečdalis klaipėdiečių renkasi Klaipėdos sveikatos priežiūros centrą

Klaipėdos sveikatos priežiūros centras - didžiausia ir moderniausia ambulatorinės sveikatos priežiūros įstaiga uostamiestyje. Centras teikia aukštos kokybės medicinines bei socialines paslaugas, atlieka profilaktinį asmens sveikatos priežiūros darbą bei reabilitaciją.  [CITATA] Tad ne veltui Klaipėdos sveikatos priežiūros centro paslaugomis naudojasi per 60 tūkst. klaipėdiečių - trečdalis miesto gyventojų - nuo mažiausiųjų iki garbaus amžiaus sulaukusiųjų. Šiemet populiari miesto gydymo įstaiga švenčia 15 -ąjį gimtadienį.

Dar 1997 metais iš tuometinių Miesto,Vaikų ligoninių poliklinikų sukurtas Klaipėdos sveikatos priežiūros centras per tą laiką išaugo iki gerai organizuotos, šiuolaikiškos sveikatos priežiūros įstaigos, turinčios du šeimos medicinos padalinius, šešias ambulatorijas, budinčiojo gydytojo ir kitas tarnybas. Įstaiga atlieka didelį darbą sveikatos profilaktikos srityje: vykdo profilaktikos programas, visuomenės sveikatos mokymus įmonėse, įstaigose ir kt. Metinė įstaigos apyvarta siekia apie 15 mln. litų.

Darbuotojai nesikeičia

Pirminę asmens sveikatos priežiūrą teikia šeimos gydytojai, vidaus ir vaikų ligų, įvairių specialybių gydytojai: akušeriai - ginekologai, chirurgai, odontologai, kvalifikuoti slaugos specialistai. Specializuotą ir kvalifikuotą antrinę asmens sveikatos priežiūrą teikia radiologijos tyrimo kabinetai, gydytojai echoskopuotojai, akušeriai-ginekologai, chirurgai,otolaringologai, darbo medicinos gydytojai, gydytoja homeopatė, Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius. Centre veikia atestuota klinikinių diagnostinių tyrimų laboratorija.

ĮKURTUVĖS. Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus iš pagrindų atnaujintomis patalpomis bei įranga džiaugiasi skyriaus vedėjas Vladimiras Rožnovas ir vyresnioji slaugytoja Izolina Baltrušaitienė.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centre iš viso šiuo metu dirba 385 darbuotojai: per 100 gydytojų, 180 slaugytojų, kitų personalo darbuotojų. Didelė dalis darbuotojų čia dirba daugybę metų, kadrų kaita įstaigoje maža. Kartu ir pacientai nesikeičia, pasitiki savo šeimos gydytojais ilgus metus, čia atveda savo vaikus, šie užaugę - savo atžalas. Tiesa, pacientų skaičių, kaip ir kitose gydymo įstaigose, praretino emigracija.

Drąsiai imasi naujovių

"Prieš 15 metų kūrėmės sunkiai - paveldėjome 1,5 mln. litų skolas, patalpų būklė buvo labai prasta. Tačiau žingsnis po žingsnio sukūrėme tai, ką turime šiandien", - sakė už įstaigos vairo nuo pirmosios dienos tvirtai stovinti vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė. Ji džiaugiasi turėdama šalia savęs kūrybingą ir darbščią administracijos komandą: pavaduotojus medicinai Vladimirą Popovą ir Angelę Razgienę, pavaduotoją bendriems reikalams Alfredą Pangonienę, vyriausiąją slaugytoją Angelę Mataitienę, vyriausiąją buhalterę Genovaitę Ringienę.

MODERNU. Vienas iš naujausių pirkinių - rentgeninis densitometras kaulų tankiui ištirti.

"Mes visą laiką ieškome kažko naujo, kas būtų naudinga, reikalinga mūsų pacientų sveikatos stiprinimui, medicinos paslaugų prieinamumui gerinti. Manau, kad jaučiame miesto pulsą. Džiaugiamės, kad mūsų sumanymai, įgyvendinti įstaigoje, pateisina pacientų lūkesčius", - sėkmingos veiklos paslaptį atskleidžia įstaigos vadovė L. Venckienė.


O tokių pavyzdžių yra daug. Klaipėdiečiai nebeįsivaizduoja, kaip reikėtų apsieiti be Budinčio gydytojo tarnybos, dirbančios visą parą savaitgaliais ir švenčių dienomis - tarnyba įkurta prieš 9 metus. Prieš kelerius metus įkurtas Odontologijos skyrius darbo stoka irgi nesiskundžia - pas gydytojus odontologus susidaro net pacientų eilės. Tarp pirminės sveikatos priežiūros įstaigų Klaipėdos sveikatos priežiūros centre vieninteliame įdiegta išankstinė pacientų registracija internetu, o registracija telefonu atskirta nuo eilių prie registratūros langelių. Tai padaryta su Europos Sąjungos fondų parama, kartu su 20 šalies gydymo įstaigų dalyvaujant bendrame projekte. Įstaigos planuose - ir registratūros patalpų rekonstrukcija.

"Nors dėl nedraustų pacientų šiemet netekome nemažos dalies finansavimo, savo sumanytų naujovių neatsisakėme. Šiemet klaipėdiečiams pasiūlėme naują paliatyviosios slaugos paslaugą namuose, atidarėme diabetinės pėdos priežiūros kabinetą, atnaujinome laiptines, įsirengėme naujus liftus, ruošiame paraiškas lėšoms patalpų apšiltinimui gauti. O svarbiausia - užbaigėme didžiausią savo projektą - Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus patalpų rekonstrukciją", - sakė įstaigos vadovė L. Venckienė.

POPULIARU. Reabilitacijos centre ypač populiarios balneologijos procedūros kūdikiams.

Atnaujintas reabilitacijos centras

Fizinės medicinos ir reabilitacijos (FMR) skyriaus renovacija, anot įstaigos vadovės L. Venckienės, kainavo per 1,6 mln. litų. Įgyvendinant ES finansuojamą projektą, perplanuota dalis skyriaus patalpų, pakeisti nusidėvėję vandentiekio ir nuotekų tinklai, elektros instaliacija ir apšvietimo ir šildymo sistemos, įrengta vėdinimo sistema, papildomos patalpos. Iš viso kapitaliai suremontuota 733,70 kv. m patalpų. Įsigyta naujos medicininės įrangos ir baldų.

"Projekto metu įsigijus naują vandens ir fangoparafino procedūrų, elektroterapinę ir kineziterapinę įrangą, pacientams bus teikiamos gerokai aukštesnės kokybės medicininės ambulatorinės reabilitacijos paslaugos", - akcentavo vyriausioji gydytoja L. Venckienė.

Šiuolaikiškai atnaujintame ir naujausia įranga aprūpintame FMR skyriuje teikiamos gydytojo reabilitologo konsultacijos, ambulatorinė reabilitacija, fizioterapijos, balneologinės procedūros (užsiėmimai baseine, gydomosios vonios ir kitos vandens procedūros), kineziterapijos užsiėmimai, masažas, gydomojo purvo bei parafino procedūros, stuburo tempimas IDD aparatu, limfodrenažas, skausmo malšinimas aparatu HiTop.

"Nebijau pasakyti, kad mūsų centro reabilitacijos komanda, kurioje dirba 60 specialistų, yra viena stipriausių Lietuvoje tarp tokio profilio įstaigų. Ir anksčiau turėjome gerą įrangą, teikėme daug paslaugų, tačiau patalpos buvo prastos. Dabar reabilitacijos patalpos - šviesios, erdvios, patogios tiek pacientams, tiek darbuotojams. Manau, kad mūsų pacientai tikrai įvertins tai, kas dėl jų sveikatos stiprinimo padaryta mūsų įstaigoje", - sakė FMR skyriaus vedėjas, gydytojas reabilitologas Vladimiras Rožnovas.

Info

VšĮ Klaipėdos sveikatos priežiūros centro misija - užtikrinti nespecializuotą ir kvalifikuotą pirminę bei specializuotą ir kvalifikuotą antrinę asmens sveikatos bei Visuomenės sveikatos priežiūrą. Taip pat siekti, kad su Centro gydytojais sutartis sudarę klaipėdiečiai medicinos darbuotojų atliekamo profilaktinio ir gydomojo darbo dėka, kuo mažiau turėtų sveikatos problemų.

Taikos pr. 76, LT - 93200 Klaipėda.

Tel. (8 46) 345900, (8 46) 496700, faks. (8 46) 345968, el. paštas: [email protected], www.klaipedosspc.lt

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder