Sveikata - tai judėjimas ir optimizmas

Sveikata - tai judėjimas ir optimizmas

Šiandien pristatome naują rubriką "Mano sveikatos receptas". Kviečiame jus, mieli skaitytojai, pasidalinti savo sveikatos receptais, kaip nesusirgti, išlikti sveikais, darbingais ir energingais. Šiandien kalbiname Klaipėdos miesto bendruomenės sveikatos tarybos narius - įvairių profesijų klaipėdiečius. Klaipėda neseniai tapo pirmuoju Lietuvos miestu, įsijungusiu į Pasaulinės sveikatos organizacijos Sveikų miestų tinklą. Bendruomenės sveikatos tarybos tikslas - siekti, kad uostamiestis išties taptų sveiku miestu.

Prof. Artūras RAZBADAUSKAS: "Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto dekanas, Bendruomenės sveikatos tarybos pirmininkas: "Mano sveikatos receptas labai paprastas. Tai sveika mityba, fizinis aktyvumas ir tinkamas poilsis. Mėgstu slidinėti, važiuoti dviračiu, vaikštau į baseiną. Stengiuosi derinti maisto produktus, mėgstu valgyti košes, daug vaisių."

Saulius LIEKIS, Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos pirmininkas: "Manau, geros sveikatos pagrindas - optimizmas, geras humoro jausmas ir saikas visose gyvenimo srityse. Nes juk visos ligos kyla "nuo nervų".

Algirdas GRUBLYS, miesto savivaldybės Tarybos narys: "Visą gyvenimą mankštinuosi, bėgioju, daug laiko praleidžiu gamtoje, nes užsiimu orientaciniu sportu. Niekada nerūkiau. Stengiuosi išlaikyti emocinę pusiausvyrą, gerą nuotaiką. Sveikata nesiskundžiu, kompensuojamų vaistų knygelės neturiu."

Lilija PETRAITIENĖ, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė: "Stengiuosi kuo daugiau vaikščioti pėsčiomis. Jei turėčiau daugiau laisvo laiko, lankyčiau šokius. Labai gerai jaučiuosi, kai dirbu mėgstamą darbą, esu reikalinga. Fizine sveikata skųstis negaliu, net nežinau, kur reikėtų kreiptis, jei susirgčiau, nes nesu prisiregistravusi prie jokio sveikatos priežiūros centro."

Ineta PAČIAUSKAITĖ, Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorė: "Stengiuosi kuo daugiau būti gryname ore, reguliariai mankštintis. Esu šiaurietiško vaikščiojimo instruktorė, norėčiau daugiau sportuoti, bet ne visada tam užtenka laiko. Mėgstu aštrų maistą."

Janina ASADAUSKIENĖ, Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja: "Mano sveikatos receptas: fizinis aktyvumas, optimizmas, mityba. Džiaugiuosi, kad per savo amžių esu turėjusi tik vieną nedarbingumo lapelį. Daug vaikštau, mėgstu dviratį, riedučius, nueinu ir į čiuožyklą. Dietų nesilaikau, maisto nesureikšminu, bet galvoju, ką valgau."

Žavinta KANČAUSKIENĖ, Klaipėdos universitetinės ligoninės Vidaus ligų ir nefrologijos skyriaus vedėja: "Man labai svarbu dienos režimas - anksti einu miegoti, anksti keliuosi. Anksčiau kartu su vyru lankėme šokius, tai buvo tikra atgaiva ir kūnui, ir sielai. Šiuo metu padarėme pertraukėlę, bet labai noriu vėl šokti. Manau, labai svarbu gera nuotaika - būtina išlaikyti emocinę pusiausvyrą."

Aleksandras SLATVICKIS, Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyriausiasis gydytojas: "Mitybai ypatingų reikalavimų nekeliu, valgau kartais ir tą vadinamąjį nesveiką maistą, o kodėl gi ne, jei tai sukelia teigiamų emocijų. Reguliariai darau mankštą, nes tai energijos ir žvalumo užtaisas visai dienai. Stengiuosi išlaikyti pozityvų požiūrį į gyvenimą, nes jis lekia taip greitai, kad geriau juo džiaugtis, o ne lieti pyktį. Yra toks puikus anekdotas. Pesimistas sako optimistui: "Na, žinot, blogiau jau būti negali..." Optimistas jam sušunka: "Žinoma, kad gali!" Tad džiaukimės tuo, ką turime."

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder