Šilutės kaimo sodyboje - žarnyno infekcijos protrūkis

Šilutės kaimo sodyboje - žarnyno infekcijos protrūkis

Dėl Šilutės kaimo turizmo sodyboje "Pakalnės vingis" išplitusios ūmios virusinės infekcijos žarnyno liga susirgo trys asmenys. Virusinės infekcija sodyboje išplito liepos 4-7 dienomis vykusio jaunųjų mokslininkų suvažiavimo metu.

Apie tai Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) pranešė Klaipėdos visuomenės sveikatos centras.

Gavusi informaciją VMVT atliko patikrinimą kaimo turizmo sodyboje. Nustatyta, kad "Pakalnės vingis" negalėjo teikti maitinimo paslaugų, nes neturėjo išduoto Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo šiai veiklai, o paskutiniai vandens laboratoriniai tyrimai kaimo turizmo sodyboje buvo atlikti dar 2011 metais.

Pasak VMVT Maisto skyriaus vyriausiosios specialistės-valstybinės maisto produktų inspektorės Ritos Sadūnaitės, maisto produktus renginio dalyviams iš kavinės-baro pirko ir savo asmeniniu transportu, nepritaikytu greitai gendančių maisto produktų transportavimui, vežė ir maitinimą organizavo kaimo turizmo sodybos savininkas.

Tą pačią liepos 10-ąją patikrinus V. Mirauskienės kavinę-barą "Klumpė", kurioje buvo įsigyti karšti pietūs, šiurkščių teisės aktų pažeidimų nenustatyta.

Be to, VMVT išaiškino, kad karštus pietus kaimo turizmo sodybos savininkas pirko kaip privatus asmuo, sutartis dėl patiekalų pristatymo į kaimo turizmo sodybą nebuvo sudaryta.

Pastaruoju metu naujų infekcinių susirgimų nustatyta nebuvo, o VMVT toliau stebi situaciją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder