Raumenų kalba: organizme gyvena stafilokokas

"Organizmas balso neturi, bet turi daug raumenų ir jie atsako man į klausimus", - savo atliekamos diagnostikos esmę apibūdina penktasis mūsų eksperimento dalyvis - taikomosios kineziologijos specialistas Valdas Jonelys.

Apžiūrėjęs pacientę stovinčią, vaikštančią, V. Jonelys paprašė ją atsigulti ant masažinio stalo ir pradėjo organizmo raumenų testavimą.

Tiesa, norint pasakyti, kokia yra visų organizmo sistemų būklė, reikėtų dirbti kelias valandas. Todėl sutarėme, kad V. Jonelys atkreips dėmesį į kaklo, sąnarių, vidaus organų būklę. Ir patikrins, ar teisinga Mečislovo Vasiliausko pateikta informacija, kad pacientės organizme yra parazitų.

Daugiau nei valandą užtrukusios diagnostikos metu V. Jonelys tikrino tam tikrų raumenų pasipriešinimo jėgą. Tuo pat metu buvo naudojami magnetai, kuriuos pacientė turėjo laikyti vis ant kitos kūno vietos, kartais užtekdavo prie tam tikrų taškų prispausti pirštus. Diagnozės tikslinimui panaudotas net kamertonas.

Kas nepatiko limfmazgiams?

Pratestavęs raumenų pasipriešinimo jėgą, V. Jonelys atkreipė dėmesį, kad nežymiai, gal trumpam laikui po sotaus pavalgymo, sutrikusi kepenų funkcija.

Be to, esą problemų dėl dešiniojo klubo kremzlės, nepaisant to, kad Aleksandrai nepatogumų daugiau kelia kairysis klubas. Tai esą tik patvirtina vieną iš taikomosios kineziologijos teiginių, kad problema ne visada yra ten, kur skauda. Beje, priminsime, jog problemiškesnį esant dešinio, o ne kairio klubo sąnarį tvirtino ir pirmasis eksperimento dalyvis Rimantas Petravičius.

"Problemų yra ir viršutinėje kūno dalyje - kakle, pečių juostoje. Greičiausiai jos yra infekcinės kilmės, ir tai sukėlė limfos reakciją", - konstatavo V. Jonelys.

Sužinojęs, kad limfmazgiai yra operuoti, taikomosios kineziologijos specialistas pasakė, kad išoperuoti limfmazgį neišsiaiškinus jo padidėjimo priežasties yra tas pats, kas užmerkti akis prieš tikrąją problemą.

"Limfmazgių padidėjimą išprovokavo kažkoks sukėlėjas. Raumenų testavimas patvirtina, kad būtent kairėje kaklo pusėje gali būti infekcijos židinys, galintis per limfą plisti į kitas sistemas. Jis galėjo paliesti ir klubo sąnarį", - tvirtino diagnostikas.

Paprašytas nustatyti, kokia infekcija gyvena kaklo srityje, kineziologas su nozodų (ampulių, kuriose esančiame skystyje įrašyta informacija apie ligos sukėlėją) pagalba netrukus atrado, kad tai stafilokoko bakterija.

Tačiau bendra pacientės būklė esanti gana gera - į kineziologą kreipiasi daug jaunesnių žmonių, kurių raumenų testavimas parodo kur kas didesnius sutrikimus.

Kas ta taikomoji kineziologija

Taikomoji kineziologija - bene jauniausia alternatyviosios medicinos rūšis, 1964 metais sukurta amerikiečių gydytojo Džordžo Guthardo.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad norėdamas diagnozuoti kūno sutrikimus, taikomosios kineziologijos specialistas testuoja apie 100 kūno raumenų - tikrina jų pasipriešinimo poveikiui jėgą.

Radus silpną raumenį, ieškoma, kokia yra to silpnumo priežastis - struktūrinė, cheminė ar kt. Tam dažniausiai naudojami vadinamieji nozodai. Jie priglaudžiami prie odos ir tikrinama, ar raumuo į jį reaguoja. Jei, pavyzdžiui, silpnas raumuo staiga sustiprėja, pridėjus nozodą, kuriame įrašyta grybelio informacija, daroma išvada, kad organo, susijusio su tuo raumeniu, susirgimo priežastis - grybelio infekcija.

Nustačius negalavimo priežastį, taikomosios kineziologijos specialistas testuoja, kokie augalai, maisto papildai, vaistai ar kiti preparatai galėtų padėti pasveikti. Tuo tikslu prie odos pridedamas to preparato pavyzdys arba jis sudirgina žmogaus jutiminius receptorius: skonio, uoslės, regos ir pan. Jei raumens jėga nuo kokios nors medžiagos sustiprėja - ji tinka organizmui sveikatinti.

Kitą antradienį skaitykite: Folio metodikos tikslumui pakenkė šaltis

Tiriamosios komentaras

Man ši diagnostika sukėlė pasitikėjimą, patiko diagnozuotojas, kuris kalbėjo trumpai ir aiškiai. Bet tas rankų ir kojų judinimas šiek tiek išvargino.

Tiriamosios "anamnezė"

Aleksandrai - 68 metai, bet moteris jaunatviška, energinga, gyvena aktyvų gyvenimą.

Prieš 27 metus Aleksandrai išoperuotas limfmazgis kairėje pažastyje. Po metų - ir tos pačios pusės kaklo limfmazgis. Buvo įtarta limfoma, bet nepasitvirtino.

Iki šiol tas vietas kartais paskausta. Jaučia, kad skausmas tarsi kyla į viršų - būna, kad ima skaudėti kairįjį smilkinį. Šį skausmą moteris sieja su limfmazgių problema. Prieš 7 metus atliktas galvos magnetinio rezonanso tyrimas - nerasta nieko įtartino.

Kartais paskausta kairįjį klubo sąnarį.

Be to, moteris vartoja vaistus, mažinančius cholesterolio koncentraciją kraujuje (ji siekia nuo 7 iki 9 mmol/l).

Maždaug kartą per metus moteris suserga peršalimo ligomis.

Prieš 7-8 metus buvo smarkiai suskaudęs kairysis šonas. Parą palaikyta ligoninėje, moteris buvo išleista namo. Gydytojai pasakę, kad skausmą galėję sukelti akmenys, bet operacija dar nesanti reikalinga.

Genovaitė PRIVEDIENĖ

Vakarų ekspresas on Facebook

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder