Naujasis artroskopas palengvino chirurgų darbą

Naujasis artroskopas palengvino chirurgų darbą

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Klaipėdos universitetinės ligoninės Sporto traumų centro pacientai nuo praeitos savaitės operuojami nauju artroskopu.

Sporto traumų skyriaus vedėjas ortopedas-traumatologas Markas Fiodorovas sako, kad artroskopas, kurį įsigijo skyrius, - pats pažangiausias.

"Tokia pačia aparatūra naudojasi geriausios Europos ligoninės. Šis artroskopas turi įvairių papildomų funkcijų, tai labai palengvina darbą", - sakė M. Fiodorovas, kiekvieną dieną atliekantis vidutiniškai po penkias artroskopijas.

Pasak gydytojo, per metus Sporto traumų centre atliekama apie 800 kelio, peties, čiurnos ar alkūnių sąnarių operacijų. Visos jos atliekamos minimaliai invaziniu - artroskopijos būdu, tad jau kitą dieną po operacijos pacientai išleidžiami ambulatoriniam gydymui.

M. Fiodorovo teigimu, čia operuojami ne tik uostamiesčio bei Klaipėdos apskrities gyventojai, bet ir pacientai iš kitų šalies miestų. Vis daugiau kreipiasi lietuvių emigrantų.

"Lietuviai, gyvenantys Airijoje ar kitose šalyse, nepasitiki tenykščiais medikais, sako, kad čia geresnė priežiūra, geriau elgiamasi su pacientais", - pasakojo Sporto traumų skyriaus vedėjas.

Apskritai, pastebi M. Fiodorovas, patiriančių traumas pacientų daugėja.

"Žmonės sportuoja, slidinėja, nardo, lipa į kalnus, užsiima įvairia ekstremalia veikla, kuri kartais baigiasi nesėkmingai. Pastaruoju metu ypač daug peties operacijų teko atlikti pradedantiems slidininkams, pervertinusiems savo jėgas", - šypsojosi gydytojas.

Rugsėjo 26 dieną ligoninės ortopedai-traumatologai savo darbo patirtimi dalinsis su kolegomis iš užsienio šalių: čia organizuojami vienos dienos trukmės intensyvūs kursai medikams, į kuriuos laukiama atvykstant apie 50 dalyvių iš Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos ir Austrijos.

"Kursai vyks nuo ryto iki septintos valandos vakaro. Jų metu bus atliekamos dvi operacijos, tiksliau - pečių artroskopijos. Operacijų vaizdas bus tiesiogiai transliuojamas į konferencijų salę, kursų dalyviai galės interaktyviai bendrauti su operuojančiuoju, užduoti jam klausimus", - sakė M. Fiodorovas.

Laima ŠVEDAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder