Mokslininkai rado pagrindinę plaukų žilimo priežastį ir jau turi gydymo metodą

Mokslininkai rado pagrindinę plaukų žilimo priežastį ir jau turi gydymo metodą

Gali būti, kad žili plaukai netrukus taps praeitimi.

Vokietijos mokslininkų komanda teigia suradusi plaukų žilimo priežastį, ir jau turi priemonę nuo senėjimą išduodančios plaukų spalvos.

Tyrimo rezultatus mokslininkai paskelbė internetiniame žurnale FASEB (Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology). Jie teigia, kad vandenilio peroksido susikaupimas plaukų folikuluose skatina plaukus "išsibalinti" iš vidaus.

Nenuostabu, kad procesą galintys sustabdyti vaistai, naudojami kartu su UV spinduliuote - yra patentuoti, tačiau dar nėra nurodyta kaina.

Džeraldas Vaismenas, FASEB žurnalo vyr. redaktorius, spaudos konferencijoje teigė: “Iš kartos į kartą žmonės prigalvojo įvairiausių "vaistų" ir metodų, bandydami paslėpti žilus plaukus. Tačiau pirmą kartą išrastas gydymo metodas, kuris kovoja su problemos šaknimi, o ne simptomais.”

Pranešama, kad šie vaistai taip pat gydys Vitiligo - odos depigmentaciją.

Mokslininkai teigia, kad šis atradimas situaciją gali pakeisti iš esmės. Karin Schallreuter, pigmentacijos sutrikimų specialistė iš Greifswaldo,  pakomentavo “Nėra jokių abejonių, kad staigus odos ir plaukų spalvos pasikeitimas gali neigiamai paveikti žmogų. Nustatyta, kad po pilnos ar net dalinės repigmentacijos ženkliai pagerėjo pacientų gyvenimo kokybė.”

Vertė Linas LUKOŠEVIČIUS

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder