Medikai paminėjo profesinę šventę

Medikai paminėjo profesinę šventę

Vakar Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) paminėta profesinė šventė - Medicinos darbuotojo diena. Šia proga Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasveikino ligoninės darbuotojus ir įstaigos vadovus, linkėdamas kuo geriausios kloties.

"Džiaugiamės, kad Klaipėdos universitetinė ligoninė yra viena geriausių gydymo įstaigų šalyje. Tai pasiekta kiekvieno ligoninės darbuotojo nuoširdaus triūso bei aukšto lygio vadovo dėka. Manau, paciento ištartas "Ačiū, jūs man išgelbėjote gyvybę" - yra pati tikriausia padėka jums, nes kiekvienas iš jūsų esate viltis sergančiajam", - sveikindamas ligoninės kolektyvą profesinės šventės proga kalbėjo V. Grubliauskas.

KUL vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis pažymėjo, jog dažnai ligoninės darbuotojams tenka dirbti lyg karo lauko sąlygomis, nes pastaruoju metu itin išaugo pacientų srautai į ligoninę - tiek į stacionarą, tiek konsultuotis ambulatoriškai. Pavyzdžiui, vien per praėjusią parą į ligoninę buvo paguldytas bene rekordinis skaičius pacientų - 260, o kasdien gydytojai specialistai ambulatoriškai konsultuoja apie 1 000 žmonių.

Pernai KUL stacionare gydėsi per 47 tūkst. pacientų, atlikta per 27 tūkst. operacijų, suteikta per 270 tūkst. ambulatorinių paslaugų. Ligoninę rinkosi pacientai ne tik iš Klaipėdos apskrities miestų bei rajonų, kitų Lietuvos apskričių, bet ir kitų valstybių.

Profesinės šventės proga meras V. Grubliauksas įteikė Klaipėdos miesto savivaldybės padėkos raštus dideliam būriui ligoninės medikų. Taip pat už pasiekimus profesinėje srityje keliolikai ligoninės gydytojų buvo įteikti sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio padėkos raštai.

Lietuvos medicinos darbuotojo diena švenčiama balandžio 27 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder