Medikai atsikvėpė: įdegis nebemadingas

Medikai atsikvėpė: įdegis nebemadingas

Karštos dienos nesukėlė ligoninių priimamųjų personalo ant kojų. Medikai sako, kad lietuviai pagaliau išmoko deginimosi saulėje elementorių. Be to, pasikeitus mados tendencijoms karštymečiu sumažėjo ir medikų darbo krūviai.

Karščiai kol kas nesukėlė medikų ant kojų. Net ir pajūryje, į kurį mėgautis vasaros malonumais suvažiavusi nemenka dalis tautiečių ir svečių iš kitų šalių, greitosios pagalbos medikų brigados nedažnai kviečiamos gelbėti alpstančius, perkaitusius saulėje.

„Panašu, kad Lietuvoje pasikeitė deginimosi kultūra. Mes tai labai jaučiame pagal darbo krūvį. Žmonės jau supranta, kad saulėje reikia būti saikingai“, - sakė Santariškių klinikų Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vedėja Božena Markevič. Anot medikės, medikų darbo krūvius karštymečiu paveikė ir pasikeitusios mados tendencijos. „Anksčiau būdavo madinga vasarą nusiskrudinti iki tamsaus rudumo, dabar tai nebemadinga. Iš pajūrio grįžta tik kiek patamsėję, todėl ir medikų pagalbos neprireikia“, - kalbėjo B.Markevič.

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovės ryšiams su visuomene Agnės Ignatavičienės teigimu, prasidėjus karščiams padaugėjo galvos smegenų kraujotakos lėtinių ligų paūmėjimo atvejų, kurie pasireiškia panašiais simptomais kaip saulės ir šilumos smūgis, tačiau po konsultacijų su neurologais dauguma pacientų išleidžiami gydytis ambulatoriškai.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė tvirtino, kad ir pajūryje daug nukentėjusiųjų nuo saulės ar karščio nėra, tačiau medikę nustebino, kad šią vasarą nuo karščio gelbėti prireikia ne lėtinėmis ligomis sergančius asmenis, bet jaunas moteris. Be to, medikė stebėjosi, kad Lietuvos karščio neatlaikė į pajūrį atvykusi ispanė, jai prireikė medikų pagalbos.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder