Mažajai Augustei reikia Jūsų pagalbos

Mažajai Augustei reikia Jūsų pagalbos

Kauno klinikose šiuo metu gydoma maža mergaitė, dar nesulaukusi nė antrojo savo gimtadienio, tačiau spėjusi patirti ne kiekvienam skirtas negandas. Pernai Augustei diagnozuotas regos nervo auglys, kuris po operacijos atsinaujino. Lietuvos medikai siūlo rinktis tarp laukimo, apakimą žadančios operacijos ar tik šiek tiek gelbstinčios chemoterapijos. Augustės mama nesiryžta nuleisti rankų - moteris žada savo dukrelę gelbėti padedama Maskvos ir Vokietijos medikų siūlomos protonų terapijos.

Tiesa, kad galėtų išvykti į Vokietiją gydyti savo vaiko, mamai Jolitai Matkevičienei reikia surinkti solidžią sumą pinigų.

Diagnozė šokiravo

Mažajai Augustei dveji sukaks gegužės 20 d. Mažylė gimė sveika ir tėveliams nekilo jokio įtarimo, kad netrukus jų šeimą aplankys didžiulė tragedija.

"Augustė gimė kaip visi vaikai, augo sveika, jokių įtarimų neturėjome. Vėliau mergaitė netikėtai pradėjo vis dažniau vemti. Kreipėmės į medikus. Šie tikino, jog vaikas sveikas, galbūt kaltos nedidelės skrandžio ar žarnyno problemos. Galiausiai po ilgų ieškojimų ir daugelio skirtingų gydytojų apžiūrų tomografo tyrimas patvirtino kraupią diagnozę - regos nervo auglys", - pasakojo mažylės mama.

Augustę suskubta gydyti, gruodį vaikui buvo atlikta operacija, auglys pašalintas. Medikai teigė, jog operacija pavyko. Vis dėlto Augustė po operacijos nebemato viena akute, be to, kilo ir kitokių komplikacijų - išsivystė necukrinis diabetas. Tačiau tikėtasi, jog nelemtą auglį bent jau keleriems metams pavyko įveikti. Deja, netrukus paaiškėjo, jog auglys ir vėl išplitęs, beje, dar labiau nei iki operacijos.

"Situacija staigiai vėl pablogėjo, medikai man liepė rinktis. Siūlė arba nieko nedaryti ir laukti, kol auglys visiškai išsikeros ir mano dukrelė mirs, rinktis rizikingą operaciją, po kurios egzistuoja 70 procentų galimybė, jog mergaitė apaks, arba gydytis chemoterapija, kuri pasveikimą žada tik 20-30 procentų", - pasakojo J. Matkevičienė.

Padėtų užsienyje

Tuo metu konsultacijas suteikę patyrę Maskvos medikai rekomendavo kreiptis į specialistus Vokietijoje, mat ligos atvejis tikrai sudėtingas, o vokiečiai medikai yra bene labiausiai patyrę gydydami tokias ligas. Šioje šalyje Augustei būtų taikoma moderni protonų terapija, kuri Lietuvoje nėra vykdoma. Teigiama, kad Vokietijos specialistai gydymui taiko ir modernesnius, Lietuvoje nenaudojamus medikamentus.

Tiesa, kol kas nėra aišku, ar vien šios terapijos užtektų. Mamos teigimu, gali būti, jog reikėtų dar ir operacijos. Ją irgi būtų galima atlikti Vokietijoje. Šios šalies medikai jau yra pasiruošę priimti mažąją mergaitę, pradėti tvarkyti dokumentus ir vykdyti gydymą. Teigiama, kad jų taikoma gydymo metodika naviko augimą sustabdytų ilgam laikui arba padėtų jį sunaikinti visiškai.

Rūpinasi viena pati

Druskininkietė J. Matkevičienė nuo pat dukrelės ligos pradžios buvo priversta palikti darbą ir atsiduoti mergaitės slaugymui. Be to, neseniai moteris šioje sunkioje kovoje liko vienut vienutėlė.

Mamai su mažąja Auguste ištisas dienas tenka praleisti ligoninės palatoje. J. Matkevičienė, norėdama bent kiek pristabdyti ligos eigą, kad galėtų laukti galimybės gydytis Vokietijoje, pasirinko chemoterapiją.

Mergaitė pradėjus chemoterapijos kursą su mama kelioms dienoms buvo išleidžiama namo, tačiau mažylės sveikata neseniai pablogėjo, užklupo bakterinė infekcija, kraujo tyrimai suprastėjo, todėl baltos ligoninės palatos sienos ir vėl tapo kasdieniu draugu.

Net jei Augustės sveikata ir pagerėtų, mama vis tiek negalėtų palikti jos nė akimirkai, nes mažylei dar nėra nė dvejų metukų.

Prašo pagalbos

Išvykti į Vokietiją ir pradėti vilčių teikiantį Augustės regos nervo auglio gydymą J. Matkevičienė kol kas negali. Tiek protonų terapija, tiek po jos planuojama operacija Vokietijoje kainuoja didžiulius pinigus - reikia mažiausiai 200 tūkst. litų. Tokios sumos mergaitės mama neturi ir vargu ar be aplinkinių pagalbos surinktų.

J. Matkevičienė bei kiti mergaitės artimieji nuoširdžiai prašo Lietuvos žmonių pagalbos. Kiekvienas jūsų paaukotas litas priartins mergaitę prie išsvajotojo gydymo Vokietijoje. Žmonės jau parodė savo gerą širdį ir per gana trumpą laiką padėjo surinkti apie pusę reikalingos sumos. Dar pusę tiek tikimasi surinkti su Jūsų pagalba.

Informacija

Paaukoti mažosios Augustės gydymui galite pervesdami pinigus į sąskaitą SEB banke LT077044060007817784. Pervedimą prašoma atlikti mergaitės mamos Jolitos Matkevičienės vardu.
Susisiekti su mergaitės mama galite telefonu 8 675 57201 arba elektroniniu paštu [email protected].

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder