Ligos retina Klaipėdos moksleivių gretas

Ligos retina Klaipėdos moksleivių gretas

Uostamiestyje paskelbus gripo epidemiją, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kiekvieną dieną renka duomenis apie į bendrojo lavinimo mokyklas neatvykusius moksleivius. Sausio 30 dienos duomenimis, į bendrojo lavinimo mokyklas neatėjo apie 15 procentų moksleivių. Mokyklose laikinai pamokos gali būti nutraukiamos, jeigu serga daugiau kaip 20 proc. moksleivių.

„Tai, kad tiek vaikų neatėjo į mokyklą, nebūtinai byloja apie tai, kad visi jie serga gripu ar peršalimo ligomis. Patirtis rodo, kad daugelis tėvų, baimindamiesi galimo užsikrėtimo, savo atžalas tiesiog palieka namuose“, - pasakojo Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Diana Butkienė.

Daugiausia moksleivių šiandien į pamokas neatėjo I. Simonaitytės pagr. Ir „Saulėtekio“ pagr. mokyklose – čia pamokose nedalyvavo trečdalis vaikų. Taip pat didelis nelankomumas fiksuojamas A. Rubliovo pagr. mokykloje (28,6 prc.) ir „Gilijos“ pradinėje mokykloje (28,5 proc.).

Ligos mažiausiai palietė S. Dacho progimnaziją – pamokose nedalyvavo 4,8 proc. moksleivių. M. Gorkio pagr. mokykloje trūksta 7,5 proc. moksleivių.

Šiandien į pamokas uostamiestyje neatėjo 2593 moksleiviai. Iš viso Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklose mokosi 16 867 vaikai.

Informaciją apie į mokyklas neatėjusius moksleivius Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras atnaujins kiekvieną rytą. Reguliariai duomenis pateikia 32 uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklos. Informaciją surenka mokyklose dirbančios visuomenės sveikatos priežiūros specialistės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder