Ligoninės pavadinimas restruktūrizavimo nelauks

Ligoninės pavadinimas restruktūrizavimo nelauks

Nors Sveikatos apsaugos ministerija neseniai teigė, jog senasis pavadinimas buvusiai Jūrininkų ligoninei gali būti sugrąžintas tik po restruktūrizacijos, tačiau laukti neprireiks - nuo gruodžio 1-osios šis pavadinimas bus grąžintas.

Sveikatos apsaugos viceministras Gintaras Valiukonis VE.lt patvirtino, jog senasis ligoninės pavadinimas bus grąžintas.

"Tai padaryti prašė pacientų organizacijos, o į ministeriją atvykę Lietuvos jūrininkų sąjungos, Kapitonų klubo atstovai verkė, kad be senojo pavadinimo Lietuva žlugs kaip jūrinė valstybė", - ironizavo viceministras.

Be to, G. Valiukonis informavo, jog Palangos miesto savivaldybė nusprendė ministerijai perduoti savo, kaip Klaipėdos (Jūrininkų) ligoninės dalininko, teises. Kitą savaitę Vyriausybės sprendimu būsiąs sudarytas dalininko teisių perdavimo aktas ir ši ligoninė beturės vieną steigėją - ministeriją.

Paklaustas, kaip po restruktūrizacijos - galimo Klaipėdos universitetinės bei Jūrininkų ligoninių sujungimo - vadinsis būsimas darinys, jei išliks senasis Jūrininkų ligoninės pavadinimas, viceministras atsakė: "Kaip bus geriau klaipėdiečiams, taip tegu vadinasi. Galima net konkursą skelbti".

VE.lt jau rašė, jog ligoninės pavadinimo keitimas, anot Sveikatos apsaugos ministerijos Teisės departamento, kainavo apie 3 tūkst. litų. Juos ligoninė sumokėjusi iš lėšų, gautų už mokamas medicinos paslaugas, o ne iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder